Više za vas!
Pretraga poslova Prijava Bookmark

Stipe, voditelj trgovine

Voditelj trgovine s prodavačicom
Što si radio prije nego si zaposlen u Lidlu?

Pa, zapravo sam završio građevinu :) Ali svi poslovi koje sam radio su bili u trgovini. Radio sam na rukovodećoj poziciji u jednom poduzeću i trebao sam promjenu. Lidl mi je bio jedan od favorita jer sam dobio dojam da se ovdje ulaže u ljude i da postoji mogućnost daljnjeg razvoja.

Kako je izgledao tvoj put u Lidlu?

Prijavio sam se na natječaj za voditelja trgovine, tijekom kojeg sam prošao nekoliko krugova selekcije – prvo je bio kratki telefonski razgovor s ljudskim resursima, nakon kojeg sam pozvan na 1. krug razgovora i na testni dan kao zadnji krug selekcije. Nisam očekivao baš takav postupak, ali mi se jako svidjelo. Sve je bilo jako organizirao i osjećao sam se kao da već ovdje radim. Nakon što sam zaposlen, godinu dana sam se školovao i mijenjao voditelje trgovina, nakon čega sam u konačnici dobio svoju trgovinu u Sinju, koju i danas vodim.

Kako izgleda tvoj prosječni dan?

Svaki dan ujutro pripremamo trgovinu za rad prije nego što se otvori, obilazim trgovinu i gledam koji su prioriteti za odraditi. Dočekujem kamion s robom, nakon čega svi slažemo pristiglu robu na police. Zadatak mi je osigurati da je trgovina spremna za otvaranje, a nakon toga se bavim standardnim zadacima kao što su narudžbe robe za sljedeći dan, rad na blagajni, čišćenje i slično.

Koje zadatke najviše voliš?

Najviše volim školovati ljude. To smatram ulaganjem u zaposlenika i u posao – ako se dobro uloži vrijeme u nekoga, sutra se to već vrati.

Koje benefite Lidl kao poslodavac nudi?

Dosta je benefita. Moja pozicija uključuje službeni auto, a osim toga tu je i dobra plaća, razvoj i školovanje te dinamika – ne stoji se na jednom mjestu.

Koje osobine bi trebala imati osoba koja želi biti voditelj trgovine u Lidlu?

Osoba treba biti mirna, staložena, pristupačna i timski igrač koji će povezati tim i prema svima biti jednak. Važan je i visok stupanj organizacije.

Kako postižeš autoritet kao mladi rukovoditelj?

Generalno, svi su ovdje jedan tim i svi će rado svakome pomoći. Nemam problema s autoritetom, ovdje ima i na višim pozicijama mlađih ljudi od mene, to nije problem i navikli su ljudi. Smatram da se samo iskustvom može postići autoritet, s godinama i komunikacijom stvarno nema problema.

Opiši Lidl u 3 riječi.

Dinamičan. Snažan. Organiziran.

 

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!