Manje je više! Više za vas!
Prijava Prijava Bookmark Bookmark

Otvoreni natječaji u Hrvatskoj

Lidl kao internacionalna tvrtka poštuje raznolikost kultura, a naše vrijednosti su učinkovitost, dinamičnost i pravednost. Upravo zbog toga nalazimo se na vrhu ljestvice poželjnih poslodavaca te smo dobitnik certifikata Poslodavac Partner. Postani i ti dio našeg uspješnog tima!

OTVORENI NATJEČAJI
Pretraga poslova

Zaštita osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka nam je važna

Zaštita osobnih podataka na www.karijera.lidl.hr
(verzija 5.0; stanje 18. listopada 2019. godine)

Odredbe o zaštiti osobnih podataka

Radujemo se Vašem zanimanju za odredbe o zaštiti osobnih podataka na našoj internetskoj stranici. Želimo da se prilikom posjeta našoj internetskoj stranici osjećate ugodno i sigurno te da naš trud koji ulažemo u osiguranje zaštite osobnih podataka prepoznate kao aktivnost usmjerenu ka podizanju kvalitete.
Sljedeće odredbe o zaštiti osobnih podataka sadrže informacije o vrsti i opsegu obrade Vaših osobnih podataka od strane društva LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d. („Lidl“). Osobni podaci su informacije koje je moguće izravno ili neizravno pripisati određenoj osobi. Pravnu osnovu za zaštitu osobnih podataka čini prije svega Opća uredba o zaštiti podataka te Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Sadržaj

1. Uvod   
2. Posjet našoj internetskoj stranici   
3. Online nastup i optimizacija internetske stranice   

3.1 Kolačići – općenite informacije   
3.2 Google Analytics   
3.3 Onsite-Targeting i optimiziranje internetske stranice   
3.4 Re-targeting / Online reklama temeljena na interesima   
3.5 Mogućnosti prigovora / Opt-Out-mogućnosti   
4. E-mail kontakt / telefonski pozivi  
5. Plug in-ovi društvenih mreža   
6. Primatelji izvan EU   
7. Povezani sadržaji   

7.1. YouTube Video   
7.2 Bing Maps   
8. Prava koja imate kao ispitanik   
8.1 Pregled   
8.2 Pravo pristupa sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka   
8.3 Pravo na ispravak sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka   
8.4 Pravo na brisanje sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka   
8.5 Pravo na ograničenje obrade sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka   
8.6 Pravo na prenosivost podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka   
8.7 Pravo prigovora temeljem čl. 21. Opće uredbe o zaštiti podataka   
9. Kontakt osobe   
9.1 Kontakt osoba za pitanja i ostvarivanja prava ispitanika   
9.2 Kontakt osoba za pitanja u vezi zaštite podataka   
9.3 Pravo prigovora nadležnom tijelu   
10. Naziv i kontakt podaci voditelja obrade podataka te službenika za zaštitu podataka   

1. Uvod

Prilikom posjeta našoj internetskoj stranici razmjenjuju se različite informacije između Vašeg uređaja i našeg servera, a među kojima mogu biti i osobni podaci. Podaci koji su na taj način prikupljeni upotrebljavaju se i kako bismo poboljšali našu internetsku stranicu ili kako bi se u pregledniku Vašeg uređaja prikazali oglasi.

2. Posjet našoj internetskoj stranici

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:
Prilikom posjeta našoj internetskoj stranici preglednik na Vašem uređaju automatski i bez Vašeg djelovanja šalje sljedeće podatke:
•    IP-adresu uređaja,
•    datum i vrijeme pristupa,
•    ime i URL datoteke kojoj ste pristupili,
•    web stranice/aplikacije, s koje je uslijedio pristup (Referrer-URL),
•    preglednik koji ste upotrijebili i po potrebi operativni sustav računala, kao i
•    naziv Vašeg pružatelja internetskih usluga,

na server naše internetske stranice i privremeno sprema navedene podatke u tzv. sistemske zapise, a sve u sljedeće svrhe:

•    osiguravanje nesmetanog uspostavljanja veze,
•    osiguravanje ugodnog korištenja naše internetske stranice/aplikacije,
•    procjene sigurnosti sustava i stabilnosti.

Ako ste u Vašem pregledniku, odnosno u Vašem operativnom sustavu ili kroz druge postavke na Vašem uređaju pristali na tzv. geolokaciju, upotrebljavamo navedenu funkciju, a sve kako bismo Vam mogli ponuditi individualizirane usluge prema Vašoj aktualnoj lokaciji (npr. lokacija najbliže trgovine u odnosu na Vašu lokaciju). Predmetne podatke o lokaciji, obrađujemo isključivo u navedenu svrhu.

Pravnu osnovu za obradu IP-adrese čini čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš legitimni interes proizlazi iz gore navedenih svrha obrade podataka.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena  pohranjivanja
Podaci se pohranjuju na vremenski rok od 7 dana i nakon proteka navedenog roka se takvi podaci automatski brišu. Nakon što ste posjetili našu internetsku stranicu, podaci o geolokaciji se brišu.

3. Online nastup i optimizacija internetske stranice

3.1 Kolačići – općenite informacije

Temeljem čl. 6. st. 1. točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka na svojoj internetskoj stranici upotrebljavamo tzv. kolačiće. Naš interes se sastoji u tome da optimiziramo svoju internetsku stranicu predstavlja legitiman interes u smislu navedene odredbe. Kolačići su male datoteke koje se spremaju na Vaš uređaj (laptop, tablet, smartphone ili slično) prilikom posjeta našoj internetskoj stranici. Kolačići ne uzrokuju štetu na Vašem uređaju, ne sadrže viruse, trojanske konje ili drugu vrstu štetnog software-a. U kolačiće se spremaju informacije koje su povezane s korištenim uređajem. Navedeno ne znači da preko toga možemo izravno utvrditi Vaš identitet. Uporabom kolačića želimo korištenje naše ponude učiniti ugodnijim za Vas. Stoga upotrebljavamo, tzv. sesijske kolačiće kako bismo prepoznali da ste pojedine stranice naše internetske stranice već posjetili ili da ste se već prijavili putem korisničkog računa. Nakon što ste posjetili našu internetsku stranicu, navedeni kolačići se automatski brišu. Pored navedenih, upotrebljavamo i privremene kolačiće  da bismo korisnicima omogućili ugodnije korištenje, koji se spremaju samo na određeno utvrđeno vrijeme. Ako ponovno posjetite našu stranicu, automatski se prepoznaje da ste ju već posjetili, koje unose/postavke ste izvršili, sa svrhom da navedene radnje ne morate ponavljati.  

Ukoliko već imate korisnički račun i ako ste ulogirani, utoliko se spremljeni kolačići spremaju i na Vaš korisnički račun.

Osim navedenog kolačiće upotrebljavamo kako bismo korištenje naše internetske stranice statistički evidentirali, u svrhu poboljšanja naše ponude kao i za prikazivanje informacija koje bi Vama mogle biti zanimljive. Navedeni kolačići omogućuju nam da prilikom ponovnog posjeta našoj internetskoj stranici automatski možemo prepoznati da ste našu stranicu već posjetili. Navedeni kolačići se automatski brišu nakon proteka određenog vremena. Većina preglednika automatski prihvaća kolačiće.  Međutim, možete svoj preglednik tako namjestiti  da se kolačići ne spremaju na Vaše računalo ili da se pojavi informacija o tome prije nego što se kolačić spremi. Potpuna deaktivacija kolačića može dovesti do toga da ne možete koristiti sve funkcije naše internetske stranice.

Pregled upotrijebljenih kolačića kao i dodatne informacije (npr. vrijeme pohranjivanja) kao i mogućnosti prigovora možete naći ćete pod pregledom kolačića.

3.2 Google Analytics

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:
U svrhu oblikovanja i kontinuirane optimizacije naše internetske stranice temeljem čl. 6. st. 1. točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka koristimo uslugu za analizu pod nazivom Google Analytics, društva Google LLC, 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, California 94043, USA („Google“), a naš opravdani interes proizlazi iz gore navedenih svrha. U tom kontekstu se stvaraju pseudonimizirani korisnički profili i upotrebljavaju se kolačići. Informacije koje su prikupljene putem kolačića o Vašem korištenju ove internetske stranice su sljedeće:

•    tip-preglednika/ -verzija,
•    upotrijebljeni operativni sustav,
•    referrer-URL (prethodno posjećena stranica),
•    ime hosta računala putem kojeg se pristupa (IP-adresa),
•    vrijeme upita na server.

Informacije se upotrebljavaju kako bismo mogli ocijeniti korištenje naše internetske stranice, kako bi se prikazali izvještaji o aktivnostima na internetskoj stranici i kako bi se pružile daljnje usluge povezane s korištenjem web lokacije i korištenjem Interneta. IP adrese se pritom anonimiziraju te nije moguće njihovo povezivanje s točno određenom osobom (tzv. IP- Masking).  
Instalaciju kolačića možete spriječiti na način da prilagodite softver Vašeg preglednika (u navedenom slučaju korištenje svih funkcija ove internetske stranice neće biti moguće u punom opsegu). Pored toga, možete spriječiti da se putem kolačića stvaraju podaci o korištenju ove internetske stranice (uključujući IP-adrese) kao i obradu tih podataka od strane Google-a, na način da preuzmete i instalirate Browser-Add-on. Alternativno uz Browser-Add-on, posebno u slučaju korištenja preglednika na mobilnim uređajima, možete klikom na ovaj Link spriječiti da se putem Google Analyticsa prikupljaju informacije. Pritom se upotrebljava Opt-Out kolačić, koji sprečava buduće prikupljanje Vaših podataka prilikom posjeta naše internetske stranice. Ako izbrišete kolačiće u ovom pregledniku, Opt-Out kolačić morate ponovno postaviti. Više informacija o zaštiti podataka u vezi Google Analytics-a možete pronaći na internetskoj stranici od Google Analytics -a.

Primatelji/ kategorije primatelja:
Informacije prikupljene putem kolačića o korištenju ove internetske stranice prenose se na Google-ov server u SAD-u i tamo se pohranjuju. Vaša IP-adresa se pritom ne povezuje s drugim podacima Google-a. Navedene informacije se po potrebi prenose i trećima, ako je navedeno propisano primjenjivim propisima ili ako treća strana navedene podatke obrađuje prema našem nalogu.  

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za utvrđivanje vremena pohranjivanja:
Nakon anonimiziranja IP-adrese više nije moguće navedenu adresu povezati s Vama. Podaci koji su statistički prikazani brišu se u Google Analyticsu nakon 24 mjeseci. Izvještaji koji su napravljeni temeljem Google Analyticsa ne sadrže više nikakve osobne podatke.  

3.3 Onsite-Targeting i optimiziranje internetske stranice

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:
Na našoj internetskoj stranici se putem uporabe kolačića prikupljaju informacije koje se prikupljaju i ocjenjuju u svrhu optimizacije naših internetskih stranica i na njima prikazanog reklamnog sadržaja. Na taj način želimo osigurati da Vam se temeljem Vašeg dosadašnjeg korisničkog ponašanja prikazuju samo oni oglasi koji odgovaraju Vašim interesima. U navedene svrhe obrađuju se primjerice podaci o radnim mjestima koja Vas zanimaju. Pravnu osnovu čini čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Optimizacija naše internetske stranice za bolji prikaz online-ponude i sprečavanje prikazivanja Vama nezanimljivog sadržaj predstavljaju naš obostran interes. Prikupljanje i procjena provodi se isključivo u pseudonimiziranom obliku i ne omogućava Vašu identifikaciju. Posebno napominjemo da navedene informacije nije moguće povezati s Vašim osobnim podacima.

Primatelji/ kategorije primatelja:
Primatelji podataka su gore navedeni pružatelji usluga koji Vaše podatke obrađuju temeljem ugovornog odnosa i s točno određenom svrhom po našem nalogu.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za utvrđivanje vremena pohranjivanja:
Upotrijebljeni kolačići i u njima sadržane informacije spremaju se sukladno Cookie odredbama te se u slučaju prigovora odmah brišu. Daljnje informacije u vezi kolačića koje koriste pružatelji usluga možete pronaći u našim Cookie odredbama.

3.4 Re-targeting / Online reklama temeljena na interesima

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:
Na našoj internetskoj stranici koristimo re-targeting tehnologije različitih pružatelja usluga. Time želimo osigurati da Vam se temeljem Vašeg dosadašnjeg korisničkog ponašanja prikazuju samo oni oglasi prilagođeni Vašem interesu. U tu svrhu koristi se kolačić pomoću kojeg se prikupljaju podaci o interesima koristeći pseudonime. U marketinške svrhe se prikupljaju informacije o Vašem ponašanju pri surfanju internetom. Ti se podaci prikupljaju u anonimiziranom obliku, pohranjuju se u tekstualne datoteke kolačića na Vašem računalu te se zatim analiziraju pomoću algoritma. Konkretno, uz pomoć pružatelja usluga navedenih u točkama 3.1 do 3.4, pratimo koja ste slobodna radna mjesta pregledali na našoj internetskoj stranici. Potom se ciljani oglasi za posao mogu prikazivati kao personalizirani online banner oglasi na internetskim stranicama naših partnera. Ovi podaci se ni u jednom slučaju ne mogu koristiti za identifikaciju posjetitelja internetske stranice. Ne obrađuje se ni jedan osobni podatak koji može neposredno služiti u svrhu identifikacije, a korisnički profili ne povezuju se s osobnim podacima. Ova obrada podataka temelji se na čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Korištenjem ove tehnologije želimo osigurati da se na Vašim uređajima prikazuju isključivo oglasi prilagođeni Vašim interesima. U našem je je obostranom interesu da Vas ne opterećujemo oglasima koji ne odgovaraju Vašim interesima.

Ukoliko pak ne želite da Vam se prikazuju personalizirani banner oglasi, utoliko ubuduće možete spriječiti prikupljanje ovih podataka na sljedeći način:

•    Klik na polje prikazano na svakom banneru (npr. “i”) odvest će Vas na internetsku stranicu pružatelja usluga. Tamo će Vam još jednom biti objašnjena sistematika tehnologije re-targetinga te će Vam biti ponuđena opt-out mogućnost. Ako se složite, na Vašem računalu bit će pohranjen opt-out kolačić, koji sprječava pojavljivanje banner oglasa tog pružatelja usluga u budućnosti. Molimo obratite pozornost na činjenicu da se ta radnja može izvesti isključivo s Vašeg računala te da opt-out kolačić mora ostati pohranjen na Vašem računalu.
•    Alternativno možete koristiti i opt-out mogućnosti opisane u točkama 3.1 do 3.4 .
Nadalje, na internetskoj stranici http://www.youronlinechoices.com/ možete isključiti oglase bazirane na interesima velikog broja članova udruženja pod nazivom European Interactive Digital Advertising Alliance (www.edaa.eu/european-principles/), uključujući pritom i oglase Lidl-a, putem takozvanog Upravitelja preferencijama. Molimo Vas uzmite u obzir da će opt-out kolačić biti sačuvan na Vašem računalu. Ukoliko ga izbrišete, utoliko će se ponovno prikazivati online reklama temeljena na interesima.

Primatelji/ kategorije primatelja:
Na našoj internetskoj stranici koristimo re-targeting tehnologije različitih pružatelja usluga koji gore navedene podatke obrađuju kao dio re-targeting procesa. Više informacija o korištenju kolačića, možete pronaći u Cookie odredbama.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za utvrđivanje vremena pohranjivanja:
Kolačići upotrijebljeni u svrhu re-targetinga i u njima sadržane informacije spremaju se sukladno Cookie odredbama te se u slučaju prigovora odmah brišu.

3.5 Mogućnosti prigovora / Opt-Out-mogućnosti

Tehnologije targeting-a koje su navedene pod točkama 3.3 i 3.4 možete isključiti putem postavke kolačića u svom pregledniku (usporedi točku 3.1). Pored navedenog imate mogućnost isključivanja personaliziranog sadržaja pomoću Upravitelja preferencijama.

4. E-mail kontakt / telefonski pozivi

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:
Želimo Vas obavijestiti da s Vašim osobnim podacima koje nam dajete putem e-maila postupamo povjerljivo. Vaše podatke obrađujemo isključivo sukladno utvrđenoj svrsi, a kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit. Pravnu osnovu za obradu podataka čini čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš obostrani (opravdani) interes za opisanu obradu podataka proizlazi iz našeg interesa što boljeg odgovaranja na Vaše upite te ako je potrebno, rješavanja postojećih probleme te na taj način održavanja i poticanja Vašeg korisničkog zadovoljstva našom web stranicom.

Primatelji/ kategorije primatelja:
Prosljeđivanje podataka trećim stranama načelno je isključeno. Iznimno se podaci obrađuju od strane naših izvršitelja obrade. Navedene izvršitelje obrade smo pažljivo odabrali, dodatno ih kontroliramo te smo s našim izvršiteljima obrade sklopili odgovarajuće ugovore sukladno čl. 28. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja:
Sve osobne informacije koje ste nam dostavili putem e-maila ili telefonskim putem prilikom postavljanja upita (napomene, pohvale ili kritike), brišemo odnosno anonimiziramo najkasnije 3 mjeseca od dana slanja konačnog odgovora. Iskustvo je pokazalo da obično nakon 3 mjeseca više nema povratnih javljanja na naše odgovore. Pri ostvarivanju Vaših prava kao ispitanika (vidi dolje), Vaši će se osobni podaci pohraniti 3 godine nakon konačnog odgovora, kako bismo mogli dokazati da smo Vam pružili sveobuhvatnu informaciju i da su ispunjene zakonske pretpostavke.

5. Plug in-ovi društvenih mreža

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:
Na našoj internetskoj stranici koristimo plug in-ove društvenih mreža Facebook, Google+, Twitter, XING i LinkedIn na temelju članka 6. st.1. točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka kako bismo na taj način promovirali naše društvo. Komercijalna svrha predstavlja legitiman interes u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka.

Odgovornost za postupanje sukladno odredbama o zaštiti osobnih podataka jamče navedeni pružatelji usluga. Integraciju plug-inova na našoj internetskoj stranici koristimo putem metode „dva klika“ kako bi na najbolji mogući način zaštitili posjetitelje naše internetske stranice. Metoda „dva klika“ dopušta aktivaciju deaktiviranih plug in-ova društvenih mreža. Aktivaciju je u bilo kojem trenutku moguće deaktivirati. Proces deaktivacije ne podrazumijeva brisanje podataka koji su već stavljeni na raspolaganje pružatelju usluga društvenih mreža. Plug in-ovi koji se nalaze na našim internetskim stranicama su inicijalno deaktivirani. Do aktivacije plug in-a dolazi tek nakon klika na simbol određenog plug in-a. Osobni podaci bit će proslijeđeni pružatelju usluge društvenih mreža tek nakon aktivacije plug in-a. Aktivirani plug in odmah po aktivaciji putem Vašeg browsera uspostavlja vezu sa serverom pružatelja usluga društvene mreže koju ste odabrali.

Nemamo utjecaj na prikupljanje podataka i na postupke obrade podataka od strane navedenih pružatelja usluga, nismo u potpunosti upućeni u cjelokupni opseg prikupljanja podataka, kao niti svrhe za koju se prikupljaju.

Pružatelj usluge plug in-a sprema prikupljene podatke o Vama kao korisničke profile i koristi ih u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i/ili specifičnog dizajna internetskih stranica. Takvo ocjenjivanje provodi se za (uključujući korisnike koji se nisu ulogirali) prezentaciju specifičnog oglašavanja i za obavještavanje drugih korisnika društvene mreže o Vašim aktivnostima na našoj internetskoj stranici. Imate pravo prigovoriti izradi takvih profila, a u tom slučaju trebate kontaktirati pružatelja usluga plug in-a kako biste aktivirali to pravo. Plug in-ovi nam omogućavaju komunikaciju s društvenim mrežama i ostalim korisnicima kako bismo našu ponudu učinili zanimljivijom za Vas kao korisnika.

Prijenos podataka odvija se neovisno o tome imate li korisnički račun kod pružatelja usluga plug in-a ili ne, te neovisno o tome jeste li ulogirani. Ako ste ulogirani u plug in pružatelja usluga, podaci koje smo mi prikupili bit će automatski dodijeljeni Vašem postojećem korisničkom računu koji imate kod pružatelja usluga plug in-a. Ako pritisnete aktivirano polje (button) i na primjer, poveznicom povežete stranicu, pružatelj usluga plug in-a sačuvat će i te podatke na Vašem korisničkom računu i javno će ih dijeliti s Vašim kontaktima. Preporučujemo Vam da se nakon korištenja društvenih mreža redovito izlogirate, ali posebno je važno da to napravite prije aktivacije polja (button-a), budući da na taj način možete spriječiti automatsko dodjeljivanje Vašem profilu kod pružatelja usluga plug in-a.

Primatelji/ kategorije primatelja:
Na našim internetskim stranicama koristimo plug in-ove sljedećih pružatelja usluga:

Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, California 94304, USA; http://www.facebook.com/policy.php; daljnje informacije u vezi prikupljanja podataka: http://www.facebook.com/help/186325668085084, http://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other#applications kao i na http://www.facebook.com/about/privacy/your-info#everyoneinfo. Na Facebook se primjenjuje EU-US-Privacy-Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow street, Dublin, Ireland https://www.google.com/policies/privacy/partners/?hl=de. Na Google se primjenjuje EU-US-Privacy-Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Twitter, Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, California 94103, USA; https://twitter.com/privacy. Na Twitter se primjenjuje EU-US-Privacy-Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Xing AG, Gänsemarkt 43, 20354 Hamburg, DE; http://www.xing.com/privacy.

LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, California 94043, USA; http://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. Na LinkedIn se primjenjuje EU-US-Privacy-Shield, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja:
Nemamo informacije o brisanju podataka kod pružatelja usluga plug in-a.

6. Primatelji izvan EU

Osim iznimki navedenih pod točkama 3.2 i 6.1 i 6.2, Vaše podatke ne prosljeđujemo primateljima koji imaju sjedište izvan EU ili Europskog gospodarskog prostora. Obrade koje su navedene pod točkom 3.2 utječu na prijenos podataka na servere Google LLC-a. Navedeni serveri se nalaze djelomično u SAD-u. Za SAD je Europska komisija 12.7.2016. donijela odluku kojom je utvrđena regulacija EU-U.S. Privacy Shields (tzv. „Odluka o primjerenosti“ sukladno čl. 45. Opće uredbe o zaštiti podataka). Pružatelj usluge Google LLC certificiran je prema EU-U.S. Privacy Shield-u.

Obrada navedena pod točkom 6.2 rezultira prijenosom podataka na poslužitelje društva Microsoft Corporation. Microsoft Corporation sudjeluje u EU-U.S. Privacy Shields sporazumu, a više informacija o zaštiti osobnih podataka od strane Microsoft Corporation-a možete pronaći na  https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement.

7. Povezani sadržaji

7.1. YouTube Video

U našu online ponudu uključili smo YouTube video zapise koji se spremaju na http://www.YouTube.com i mogu se direktno pokrenuti s naše internetske stranice. Svi video zapisi uključeni su u „prošireni modus zaštite podataka“ tj. Vaši podaci neće biti proslijeđeni YouTube-u ukoliko niste pokrenuli video zapis. Podaci će biti proslijeđeni isključivo ako pokrenete video zapis. Napominjemo da nemamo utjecaj na taj prijenos podataka.

Više informacija o svrsi i opsegu prikupljanja i obradi podataka od strane YouTube-a, možete pronaći u odredbama o zaštiti podataka pružatelja usluga. Tamo ćete pronaći više informacija o Vašim pravima i mogućnostima postavki pomoću kojih možete štititi svoju privatnost. Youtube adresa i obavijest o zaštiti podataka: Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin, Ireland; https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/.

7.2 Bing Maps

Na ovoj web stranici koristimo ponudu pružatelja usluga Microsoft Corporation-a pod nazivom Bing Maps. Na taj način Vam omogućavamo prikazivanje interaktivnih karata izravno na internetskoj stranici te na taj način možete kartu koristiti kako biste pronašli ponude za posao u Vašoj blizini.

Koristimo uslugu Bing Maps kako bismo na ugodan način prikazali našu online ponudu, kao i radi jednostavnijeg pronalaženja mjesta navedenih na našoj internetskoj stranici. Navedeno predstavlja legitiman interes u smislu čl. 6. st. 1. točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka.

Posjetom naše internetske stranice pružatelj usluga Bing Maps, Microsoft Corporation, prima informacije o tome da ste pristupili odgovarajućoj podstranici naše internetske stranice. Da biste koristili funkcije usluge Bing Maps u kontekstu internetske komunikacije potrebno je obraditi vašu IP adresu. Navedena obrada se u pravilu odvija na Microsoft-ovom serveru u SAD-u.

Nemamo utjecaja na određenu obradu podataka od strane Bing Maps-a. Za više informacija o svrsi i opsegu obrade podataka od strane Bing Maps-a, molimo pogledajte izjave o zaštiti podataka pružatelja usluga. Tamo ćete također pronaći dodatne informacije o Vašim pravima i mogućnostima postavki za zaštitu Vaše privatnosti. Adresa i izjave o zaštiti podataka pružatelja usluga Bing Maps: Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 USA, https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement.

8. Prava koja imate kao ispitanik

8.1 Pregled

U pogledu Vaših prava koja imate kao ispitanik, pored prava na povlačenje privole, također imate i sljedeća prava, uz ispunjenje propisanih pretpostavki:

•    pravo na pristup spremljenim osobnim podacima sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka,
•    pravo na ispravak netočnih ili na dopunu nepotpunih podataka sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka
•    pravo na brisanje spremljenih podataka sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka,
•    pravo na ograničenje obrade Vaših podataka sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka,
•    pravo na prenosivost podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka,
•    pravo na prigovor sukladno čl. 21. Opće uredbe o zaštiti podataka.

8.2 Pravo pristupa sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka

Sukladno čl. 15. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo na nenaplatnu obavijest o spremljenim osobnim podacima. Navedeno obuhvaća posebno:

•    svrhe u koje se obrađuju osobni podaci,
•    kategorije osobnih podataka koji se obrađuju,
•    primatelje, odnosno kategorije primatelja kojima su osobni podaci koji se odnose na Vas stavljeni na raspolaganje ili se još uvijek daju na raspolaganje,
•    planirano trajanje pohranjivanja Vaših osobnih podataka, a u slučaju da nisu moguće konkretne informacije, kriteriji na koji način se utvrđuje vrijeme pohranjivanja,
•    pravo na ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka, pravo na ograničavanje obrade od strane Voditelja obrade ili pravo na prigovor protiv obrade,
•    pravo prigovora nadzornom tijelu,
•    sve raspoložive informacije o izvoru podataka, ako osobni podaci nisu prikupljeni od ispitanika,
•    postojanje automatiziranog donošenja odluka, što uključuje izradu profila iz članka 22. stavaka 1. i 4. Opće uredbe o zaštiti podataka te, barem u tim slučajevima, smislenim informacijama o tome o kojoj je logici riječ, kao i važnosti i predviđenim posljedicama takve obrade za ispitanika.

Ako se osobni podaci prenose u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju, imate pravo biti informirani o odgovarajućim zaštitnim mjerama u skladu s člankom 46. Opće uredbe o zaštiti podataka kojim se uređuje prenosivost podataka.

8.3 Pravo na ispravak sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo bez nepotrebnog odgađanja od nas zahtijevati ispravak netočnih osobnih podataka koje se odnose na Vas. Uzimajući u obzir svrhe obrade, također imate pravo tražiti dopunu Vaših nepotpunih osobnih podataka, između ostalog i davanjem dodatne izjave.

8.4 Pravo na brisanje sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo bez nepotrebnog odgađanja zahtijevati brisanje Vaših osobnih podataka koje smo prikupljali, ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

•    osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni,
•    povlačite privolu na kojoj se obrada temelji u skladu s čl. 6. st. 1. točkom (a) ili čl. 9. st. 2. točkom a) Opće uredbe o zaštiti podataka i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu,
•    ulažete prigovor na obradu u skladu s čl. 21. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka te ne postoje jači legitimni razlozi za obradu ili ste uložili prigovor na obradu u skladu s čl. 21. st. 2. Opće uredbe o zaštiti podataka,
•    osobni podaci nezakonito su obrađeni,
•    osobni podaci moraju se brisati radi poštovanja pravne obveze,
•    osobni podaci prikupljeni su u vezi s ponudom usluga informacijskog društva iz čl. 8. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Ukoliko smo osobne podatke objavili, a postoji naša obveza brisanja predmetnih osobnih podataka, utoliko ćemo poduzeti sve razumne mjere, uzimajući u obzir raspoložive tehnologije i troškove provedbe, kako bismo informirali treće strane koje obrađuju Vaše osobne podatke o tome da Vi kao ispitanik i od trećih strana zahtijevate brisanje svih poveznica koje vode do predmetnih osobnih podataka, kao i kopije ili rekonstrukcije tih osobnih podataka.

8.5 Pravo na ograničenje obrade sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo od nas zahtijevati ograničenje obrade, ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

•    osporavate točnost osobnih podataka,
•    obrada je nezakonita te se protivite brisanju te umjesto brisanja zahtijevate ograničenje uporabe osobnih podataka,
•    voditelj obrade više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali ih Vi kao ispitanik tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane Vaših pravnih zahtjeva,
•    uložili ste prigovor na obradu temeljem čl. 21. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka, a nije još utvrđeno nadilaze li legitimni razlozi Voditelja obrade legitimne interese Vas kao ispitanika.

8.6 Pravo na prenosivost podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka

Vaše osobne podatke koje ste nam stavili na raspolaganje imate pravo dobiti od nas u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja s naše strane ako:

•    se obrada temelji na privoli sukladno čl. 6. st. 1 točka a) ili čl. 9. st. 2. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka ili na ugovoru u skladu s čl. 6. st. 1. točkom b) Opće uredbe o zaštiti podataka, i
•    ako se obrada provodi automatiziranim putem.

Prilikom ostvarivanja Vaših prava na prenosivost podataka, imate pravo na izravan prijenos od strane jednog voditelja obrade drugome ako je takav prijenos tehnički izvediv.

8.7 Pravo prigovora temeljem čl. 21. Opće uredbe o zaštiti podataka

Pod pretpostavkama iz čl. 21. st. 1 Opće uredbe o zaštiti podataka možete prigovoriti obradi podataka na temelju svoje posebne situacije. Navedeno općenito pravo prigovora vrijedi za sve svrhe obrade koje su opisane u ovim odredbama o zaštiti podataka, a koje se temelje na čl. 6. st. 1 točki f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Za razliku od obrade podataka za potrebe izravnog marketinga i prava na ulaganje prigovora na takvu obradu (usporedi s točkom 3.6 gore), prema Općoj uredbi o zaštiti podataka imamo obvezu postupanja na temelju općenitog prigovora na obradu podataka samo ako nam za to navedete razloge posebno velikog značaja, npr. postojanje moguće opasnosti za život ili zdravlje.

9. Kontakt osobe

9.1 Kontakt osoba za pitanja i ostvarivanja prava ispitanika

U slučaju pitanja u vezi internetske stranice ili radi ostvarivanja prava u vezi obrade Vaših osobnih podataka (prava ispitanika), možete se obratiti našoj Službi za kupce putem linka: https://www.lidl.hr/hr/Kontakt.htm

9.2 Kontakt osoba za pitanja u vezi zaštite podataka

U slučaju daljnjih pitanja možete se obratiti dolje navedenom Službeniku za zaštitu podataka Lidl-a (vidi točku 10.).

9.3 Pravo prigovora nadležnom tijelu

Pored navedenog, u svakom slučaju uvijek imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka kao nadležnom tijelu.

10. Naziv i kontakt podaci voditelja obrade podataka te službenika za zaštitu podataka

Ove odredbe o zaštiti podataka vrijede za obradu podataka od strane društva LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., Ulica kneza Ljudevita Posavskog 53, 10410 Velika Gorica u svojstvu Voditelja obrade i za internetsku stranicu www.karijera.lidl.hr.

Službeniku za zaštitu podataka Voditelja obrade možete se obratiti pisanim putem na gore navedenoj adresi s naznakom “Službenik za zaštitu podataka” ili putem e-maila: zastita_podataka@lidl.hr.