Više za vas!
Pretraga poslova Prijava

Zaštita osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka nam je važna

Zaštita osobnih podataka na www.karijera.lidl.hr
(verzija 7.0; stanje 2. prosinca 2020. godine)

Odredbe o zaštiti osobnih podataka

Radujemo se Vašem zanimanju za odredbe o zaštiti osobnih podataka na našoj internetskoj stranici. Želimo da se prilikom posjeta našoj internetskoj stranici osjećate ugodno i sigurno te da naš trud koji ulažemo u osiguranje zaštite osobnih podataka prepoznate kao aktivnost usmjerenu ka podizanju kvalitete.
Sljedeće odredbe o zaštiti osobnih podataka sadrže informacije o vrsti i opsegu obrade Vaših osobnih podataka. Osobni podaci su informacije koje je moguće izravno ili neizravno pripisati određenoj osobi. Pravnu osnovu za zaštitu osobnih podataka čini prije svega Opća uredba o zaštiti podataka te Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, te Zakon o elektroničkim komunikacijama.

Sadržaj

1. Pregled  
2. Posjet našoj internetskoj stranici   
3. Uporaba kolačića i sličnih tehnologija za obradu korisničkih podataka  
4. E-mail kontakt / telefonski pozivi 
5. Primatelji izvan EU   
6. Povezani sadržaji   
6.1. YouTube Video   
6.2 Bing Maps   
7. Prava koja imate kao ispitanik     
7.1 Pravo pristupa sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka   
7.2 Pravo na ispravak sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka   
7.3 Pravo na brisanje sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka   
7.4 Pravo na ograničenje obrade sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka   
7.5 Pravo na prenosivost podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka   
7.6 Pravo prigovora temeljem čl. 21. Opće uredbe o zaštiti podataka
7.7 Pravo prigovora nadležnom tijelu sukladno čl. 77. Opće uredbe o zaštiti podataka  
8. Kontakt osobe   
8.1 Kontakt osoba za pitanja i ostvarivanja prava ispitanika   
8.2 Kontakt osoba za pitanja u vezi zaštite podataka   
9. Naziv i kontakt podaci voditelja obrade podataka te službenika za zaštitu podataka   

1. Pregled

Prilikom posjeta našoj internetskoj stranici razmjenjuju se različite informacije između Vašeg uređaja i našeg servera, a među kojima mogu biti i osobni podaci. Podaci koji su na taj način prikupljeni upotrebljavaju se i kako bismo poboljšali našu internetsku stranicu ili kako bi se u pregledniku Vašeg uređaja prikazali oglasi.

2. Posjet našoj internetskoj stranici

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:
Prilikom posjeta našoj internetskoj stranici preglednik na Vašem uređaju automatski i bez Vašeg djelovanja šalje sljedeće podatke:
•    IP-adresu uređaja,
•    datum i vrijeme pristupa,
•    ime i URL datoteke kojoj ste pristupili,
•    web stranice/aplikacije, s koje je uslijedio pristup (Referrer-URL),
•    preglednik koji ste upotrijebili i po potrebi operativni sustav računala, kao i
•    naziv Vašeg pružatelja internetskih usluga,

na server naše internetske stranice i privremeno sprema navedene podatke u tzv. sistemske zapise, a sve u sljedeće svrhe:

•    osiguravanje nesmetanog uspostavljanja veze,
•    osiguravanje ugodnog korištenja naše internetske stranice/aplikacije,
•    procjene sigurnosti sustava i stabilnosti.

Ako ste u Vašem pregledniku, odnosno u Vašem operativnom sustavu ili kroz druge postavke na Vašem uređaju pristali na tzv. geolokaciju, upotrebljavamo navedenu funkciju, a sve kako bismo Vam mogli ponuditi individualizirane usluge prema Vašoj aktualnoj lokaciji (npr. lokacija najbliže trgovine u odnosu na Vašu lokaciju). Predmetne podatke o lokaciji, obrađujemo isključivo u navedenu svrhu.

Pravnu osnovu za obradu IP-adrese čini čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš legitimni interes proizlazi iz gore navedenih svrha obrade podataka.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena  pohranjivanja
Podaci se pohranjuju na vremenski rok od 7 dana i nakon proteka navedenog roka se takvi podaci automatski brišu. Nakon što ste posjetili našu internetsku stranicu, podaci o geolokaciji se brišu.

3. Uporaba kolačića i sličnih tehnologija za obradu korisničkih podataka

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:

Mi, LIDL HRVATSKA d.o.o.k.d., Ulica kneza Ljudevita Posavskog 53, 10410 Velika Gorica koristimo na svojoj internetskoj stranici, tzv. kolačiće.

Vaša privola se odnosi na uporabu kolačića i drugih tehnologija za obradu korisničkih podataka na svim (sub) domenama internetske stranice www.karijera.lidl.hr

Kolačići su male tekstualne datoteke koji se spremaju na Vaš uređaj (laptop, tablet, smartphone ili slično) prilikom posjeta našoj internetskoj stranici. Kolačići ne uzrokuju štetu na Vašem uređaju, ne sadrže viruse, trojanskog konja ili ostali štetan software. U kolačiće se spremaju informacije, koje su povezane s upotrijebljenim uređajem. Navedeno ne znači da preko toga možemo utvrditi izravno Vaš identitet.

Koristimo kolačiće i druge tehnologije za obradu korisničkih podataka sa sljedećom svrhom, ovisno o vrsti kolačića odnosno druge tehnologije:

 • tehnički nužni: to su kolačići  i slične metode, bez kojih nije moguće korištenje naših usluga (kao npr. otvaranje naše internetske stranice/ korištenje funkcija, kako bi se spremila Vaša prijava).
 • preferencijalni: pomoću ove tehnike možemo uzeti u obzir Vaše stvarne ili vjerojatne preferencije za ugodnije korištenje naše internetske stranice. Primjerice temeljem Vaših postavki naše internetske stranice, možemo ju prikazati na odgovarajućem jeziku. Na taj način izbjegavamo da Vam se prikažu ponude koje ne vrijede za Vaše područje.
 • statistički: navedene tehnike nam omogućuju da izradimo anonimne statistike o korištenju naših usluga. Na taj način možemo, primjerice, bolje prilagoditi našu internetsku stranicu Vašim navikama.
 • marketinški: na ovaj način možemo Vam prikazati odgovarajući marketinški sadržaj, koji se temelji na analizi  Vašeg korisničkog ponašanja. Vaše korisničko ponašanje se može analizirati i temeljem različitih internetskih stranica, browsera ili uređaja putem user- ID-a (jedinstveni identifikator).

Pored gore navedenih svrha, u pregledu korištenih kolačića i drugih sličnih tehnologija možete pronaći vrijeme spremanja kolačića i eventualne uključene treće strane, odnosno ovdje.

U okviru uporabe kolačića i sličnih tehnologija za obradu korisničkih podataka ovisno o utvrđenoj svrsi obrađuju se posebno sljedeće kategorije osobnih podataka:

tehnički nužni

 • privola za postavke kolačića .

preferencijalni:

 • postavke koje služe kako bi se optimizirao prikaz karata,
 • prikaz poslova koji su zadnji pregledani,
 • prikaz pregledanih poslova.

statistički:

 • pseudonimizirani korisnički računi s informacijama o korištenju naše internetske stranice. Oni sadrže posebno:
 • browser-tip/ -verzije,
 • upotrijebljeni operativni sustav,
 • referrer-URL (ranije posjećena stranica),
 • hostname računala putem kojeg se pristupa (IP- adresa),
 • vrijeme upita na server,
 • individualna user-ID idogađaje na internetskoj stranici (surfanje).
 • IP adresa se redovno anonimizira na način da je načelno nemoguće Vas identificirati ,
 • isključivo temeljem user-ID nije moguće Vas identificirati.

marketinški:

 • pseudonimizirani korisnički računi s informacijama o korištenju naše internetske stranice. Oni sadrže posebno:
 • IP- adresu,
 • individualni user ID,
 • potencijalni interesi za proizvodima,
 • događaji na internetskoj stranici (surfanje). 
 • IP- adrese se redovito anonimiziraju na način da je načelno nemoguće Vas identificirati.
 • temeljem user-ID nije moguće Vas identificirati. User-ID i pripadajuće korisničke profile dijelimo po potrebi s trećima preko ponuđača za internetsko oglašavanje.

Pravna osnova za uporabu preferencijalnih, statističkih i marketinških kolačića je Vaša privola sukladno čl. 6. st. 1 točke a) Opće uredbe o zaštiti podataka, odnosno sukladno čl. 100. st. 4. Zakona o elektroničkim komunikacijama. Pravna osnova za korištenje tehničkih nužnih kolačića je čl. 100. st. 4 Zakona o elektroničkim komunikacijama, što znači da Vaše podatke obrađujemo kako bismo Vam omogućili korištenje naše internetske stranice.

Danu privolu možete u svakom trenutku povući/ prilagoditi s budućim učinkom. Kliknite jednostavno ovdje i odaberite. Uklanjanjem odgovarajućih kvačica povlačite svoju privolu jednostavno za određene svrhe obrade.

Primatelji/ kategorije primatelja:

Surađujemo po potrebi sa specijaliziranim pružateljima usluga, posebice iz područja online- marketinga u okviru obrade podataka korištenjem kolačića i drugih tehnologija. Navedeni pružatelji usluga obrađuju Vaše podatke po našem nalogu kao izvršitelji obrade, pažljivo su odabrani i ugovorno su obvezani sukladno čl. 28. Opće uredbe o zaštiti podataka. Svi pružatelji usluga koji su navedeni u odredbama o kolačićima su naši izvršitelji obrade.

U okviru naše suradnje s društvima Google LLC i Facebook Ireland Limited se gore navedeni podaci prikupljaju u statističke i marketinške svrhe, koji se u pravilu također obrađuju na serverima koji se nalaze u SAD-u.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja:

Vrijeme spremanja kolačića je navedeno u našim odredbama o kolačićima. Ako je u stupcu „istek“ navedeno „persistent“ kolačić se sprema do trenutka povlačenja Vaše privole. Vrijeme spremanja sesije je ograničeno na trajanje navedene sesije i završava sa zatvaranjem browsera.

4. E-mail kontakt / telefonski pozivi

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:
Želimo Vas obavijestiti da s Vašim osobnim podacima koje nam dajete putem e-maila postupamo povjerljivo. Vaše podatke obrađujemo isključivo sukladno utvrđenoj svrsi, a kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit. Pravnu osnovu za obradu podataka čini čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš obostrani (opravdani) interes za opisanu obradu podataka proizlazi iz našeg interesa što boljeg odgovaranja na Vaše upite te ako je potrebno, rješavanja postojećih probleme te na taj način održavanja i poticanja Vašeg korisničkog zadovoljstva našom web stranicom.

Primatelji/ kategorije primatelja:
Prosljeđivanje podataka trećim stranama načelno je isključeno. Iznimno se podaci obrađuju od strane naših izvršitelja obrade. Navedene izvršitelje obrade smo pažljivo odabrali, dodatno ih kontroliramo te smo s našim izvršiteljima obrade sklopili odgovarajuće ugovore sukladno čl. 28. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja:
Sve osobne informacije koje ste nam dostavili putem e-maila ili telefonskim putem prilikom postavljanja upita (napomene, pohvale ili kritike), brišemo odnosno anonimiziramo najkasnije 3 mjeseca od dana slanja konačnog odgovora. Iskustvo je pokazalo da obično nakon 3 mjeseca više nema povratnih javljanja na naše odgovore. Pri ostvarivanju Vaših prava kao ispitanika (vidi dolje), Vaši će se osobni podaci pohraniti 5 godina nakon konačnog odgovora, kako bismo mogli dokazati da smo Vam pružili sveobuhvatnu informaciju i da su ispunjene zakonske pretpostavke.

5. Primatelji izvan Europske unije

Ukoliko prenosimo podatke primateljima u tzv. "trećim zemljama" (koje imaju sjedište izvan Europskog gospodarskog prostora), utoliko to proizlazi iz odredbi o primateljima/ kategorijama primatelja u okviru opisa pojedine obrade podataka. Za određene tzv. "treće zemlje" je Europska komisija donijela odluku tzv. odluke o primjerenosti kojim je potvrdila postojanje standarda zaštite osobnih podataka, koji je usporediv s razinom zaštite osobnih podataka u Europskom gospodarskom prostoru. Popis takvih temalja možete pronaći na sljedećem linku: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.html. U slučaju da u nekoj zemlji ne postoji usporedivi standard zaštite osobnih podataka, obratit ćemo posebnu pažnju na to da je zaštita osobnih podataka osigurana primjenom drugih mjera. Navedeno je primjerice moguće primjenom obvezujućih korporativnih pravila, standardnim ugovornim kluzulama Europske komisije za zaštitu osobnih podataka, certifikatima ili priznatim kodeksima postupanja. Molim obratite se našem Službeniku za zaštitu podataka (točka 9.) ako želite dobiti više informacija na ovu temu.

6. Povezani sadržaji

6.1. YouTube Video

U našu online ponudu uključili smo YouTube video zapise koji se spremaju na http://www.YouTube.com i mogu se direktno pokrenuti s naše internetske stranice. Svi video zapisi uključeni su u „prošireni modus zaštite podataka“ tj. Vaši podaci neće biti proslijeđeni YouTube-u ukoliko niste pokrenuli video zapis. Podaci će biti proslijeđeni isključivo ako pokrenete video zapis. Napominjemo da nemamo utjecaj na taj prijenos podataka.

Više informacija o svrsi i opsegu obrade podataka od strane YouTube-a, a koja obrada se odvija i na serverima u SAD-u, možete pronaći u odredbama o zaštiti podataka pružatelja usluga. Tamo ćete pronaći više informacija o Vašim pravima i mogućnostima postavki pomoću kojih možete štititi svoju privatnost. Youtube adresa i obavijest o zaštiti podataka: Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow Street, Dublin, Ireland; https://policies.google.com/privacy?hl=hr&gl=hr.

6.2 Bing Maps

Na ovoj web stranici koristimo ponudu pružatelja usluga Microsoft Corporation-a pod nazivom Bing Maps. Na taj način Vam omogućavamo prikazivanje interaktivnih karata izravno na internetskoj stranici te na taj način možete kartu koristiti kako biste pronašli ponude za posao u Vašoj blizini.

Koristimo uslugu Bing Maps kako bismo na ugodan način prikazali našu online ponudu, kao i radi jednostavnijeg pronalaženja mjesta navedenih na našoj internetskoj stranici. Navedeno predstavlja legitiman interes u smislu čl. 6. st. 1. točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka.

Posjetom naše internetske stranice pružatelj usluga Bing Maps, Microsoft Corporation, prima informacije o tome da ste pristupili odgovarajućoj podstranici naše internetske stranice. Da biste koristili funkcije usluge Bing Maps u kontekstu internetske komunikacije potrebno je obraditi vašu IP adresu. Navedena obrada se u pravilu odvija na Microsoft-ovom serveru u SAD-u.

Nemamo utjecaja na određenu obradu podataka od strane Bing Maps-a. Za više informacija o svrsi i opsegu obrade podataka od strane Bing Maps-a, molimo pogledajte izjave o zaštiti podataka pružatelja usluga. Tamo ćete također pronaći dodatne informacije o Vašim pravima i mogućnostima postavki za zaštitu Vaše privatnosti. Adresa i izjave o zaštiti podataka pružatelja usluga Bing Maps: Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399 USA, https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement.

7. Prava koja imate kao ispitanik

7.1 Pravo pristupa sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka

Sukladno čl. 15. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka imate pravo na nenaplatnu obavijest o spremljenim osobnim podacima. Navedeno obuhvaća posebno:

 • svrhe u koje se obrađuju osobni podaci,
 • kategorije osobnih podataka koji se obrađuju,
 • primatelje, odnosno kategorije primatelja kojima su osobni podaci koji se odnose na Vas stavljeni na raspolaganje ili se još uvijek daju na raspolaganje,
 • planirano trajanje pohranjivanja Vaših osobnih podataka, a u slučaju da nisu moguće konkretne informacije, kriteriji na koji način se utvrđuje vrijeme pohranjivanja,
 • pravo na ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka, pravo na ograničavanje obrade od strane voditelja obrade ili pravo na prigovor protiv obrade,
 • pravo prigovora nadzornom tijelu,
 • sve raspoložive informacije o izvoru podataka, ako osobni podaci nisu prikupljeni od ispitanika,
 • postojanje automatiziranog donošenja odluka, što uključuje izradu profila iz članka 22. stavaka 1. i 4. Opće uredbe o zaštiti podataka te, barem u tim slučajevima, smislenim informacijama o tome o kojoj je logici riječ, kao i važnosti i predviđenim posljedicama takve obrade za ispitanika.

Ako se osobni podaci prenose u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju, imate pravo biti informirani o odgovarajućim zaštitnim mjerama u skladu s člankom 46. Opće uredbe o zaštiti podataka kojim se uređuje prenosivost podataka.

7.2 Pravo na ispravak sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo bez nepotrebnog odgađanja od nas zahtijevati ispravak netočnih osobnih podataka koje se odnose na Vas. Uzimajući u obzir svrhe obrade, također imate pravo tražiti dopunu Vaših nepotpunih osobnih podataka, između ostalog i davanjem dodatne izjave.

7.3 Pravo na brisanje sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo bez nepotrebnog odgađanja zahtijevati brisanje Vaših osobnih podataka koje smo prikupljali, ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 • osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni,
 • povučete privolu na kojoj se obrada temelji u skladu s čl. 6. st. 1. točkom a) ili čl. 9. st. 2. točkom a) Opće uredbe o zaštiti podataka , a ne postoji druga pravna osnova za obradu,
 • ulažete prigovor na obradu u skladu s čl. 21. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka te ne postoje jači legitimni razlozi za obradu ili ste uložili prigovor na obradu u skladu s čl. 21. st. 2. Opće uredbe o zaštiti podataka,
 • osobni podaci nezakonito su obrađeni,
 • osobni podaci moraju se brisati radi poštovanja pravne obveze,
 • osobni podaci prikupljeni su u vezi s ponudom usluga informacijskog društva iz čl. 8. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Ukoliko smo osobne podatke objavili, a postoji naša obveza brisanja predmetnih osobnih podataka, utoliko ćemo poduzeti sve razumne mjere, uzimajući u obzir raspoložive tehnologije i troškove provedbe, kako bismo informirali treće strane koje obrađuju Vaše osobne podatke o tome da zahtijevate brisanje svih poveznica koje vode do predmetnih osobnih podataka, kao i kopije ili rekonstrukcije tih osobnih podataka.

7.4 Pravo na ograničenje obrade sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo od nas zahtijevati ograničenje obrade, ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 • osporavate točnost osobnih podataka,
 • obrada je nezakonita te se protivite brisanju te umjesto brisanja zahtijevate ograničenje uporabe osobnih podataka,
 • voditelj obrade više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali ih Vi kao ispitanik tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane Vaših pravnih zahtjeva,
 • uložili ste prigovor na obradu temeljem čl. 21. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka, a nije još utvrđeno nadilaze li legitimni razlozi Voditelja obrade legitimne interese Vas kao ispitanika.

7.5 Pravo na prenosivost podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka

Vaše osobne podatke koje ste nam stavili na raspolaganje imate pravo dobiti od nas u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade bez ometanja s naše strane ako:

 • se obrada temelji na privoli sukladno čl. 6. st. 1 točka a) ili čl. 9. st. 2. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka ili na ugovoru u skladu s čl. 6. st. 1. točkom b) Opće uredbe o zaštiti podataka, i
 • ako se obrada provodi automatiziranim putem.

7.6 Pravo prigovora sukladno čl. 21 Opće uredbe o zaštiti podataka

Pod pretpostavkama iz čl. 21. st. 1 Opće uredbe o zaštiti podataka možete prigovoriti obradi podataka na temelju svoje posebne situacije.

Navedeno općenito pravo prigovora vrijedi za sve svrhe obrade koje su opisane u ovim odredbama o zaštiti podataka, a koje se temelje na čl. 6. st. 1 točki f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Za razliku od obrade podataka za potrebe izravnog marketinga i prava na ulaganje posebnog prigovora na takvu obradu (usporedi s točkom 3 gore), prema Općoj uredbi o zaštiti podataka imamo obvezu postupanja na temelju općenitog prigovora na obradu podataka samo ako nam za to navedete razloge posebno velikog značaja, npr. postojanje moguće opasnosti za život ili zdravlje.

7.7 Pravo prigovora nadležnom tijelu sukladno čl. 77. Opće uredbe o zaštiti podataka

Pored navedenog, u svakom slučaju uvijek imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka kao nadležnom tijelu.

8. Kontakt osoba

8.1 Kontakt osoba za pitanja ili za ostvarivanje prava ispitanika

U slučaju pitanja u vezi internetske stranice ili radi ostvarivanja prava u vezi obrade Vaših osobnih podataka (prava ispitanika), možete se obratiti našoj Službi za kupce putem linka: https://sluzba-za-kupce.lidl.hr/SelfServiceHR/s/contactsupport

8.2  Kontakt osoba za pitanja u vezi zaštite podataka

U slučaju daljnjih pitanja možete se obratiti dolje navedenom Službeniku za zaštitu podataka Lidl-a (vidi točku 9.).

9. Naziv i kontakt podaci voditelja obrade te Službenika za zaštitu podataka

Ove odredbe o zaštiti podataka vrijede za obradu podataka od strane društva LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., Ulica kneza Ljudevita Posavskog 53, 10410 Velika Gorica u svojstvu voditelja obrade i za internetsku stranicu www.karijera.lidl.hr

Službeniku za zaštitu podataka voditelja obrade možete se obratiti pisanim putem na gore navedenoj adresi s naznakom “Službenik za zaštitu podataka” ili putem e-maila: zastita_podataka@lidl.hr.