Više za vas!
Pretraga poslova Prijava
Bookmark

Otvoreni natječaji u Hrvatskoj

Lidl kao internacionalna tvrtka poštuje raznolikost kultura, a naše vrijednosti su učinkovitost, dinamičnost i pravednost. Upravo zbog toga nalazimo se na vrhu ljestvice poželjnih poslodavaca te smo dobitnik certifikata Poslodavac Partner. Postani i ti dio našeg uspješnog tima!

OTVORENI NATJEČAJI

Saznaj više o Lidlu!

Senior consultant u organizaciji prodaje

Mi smo grupacija uspješnih trgovina prehrambenim proizvodima koja jakom ekspanzijom ostvaruje rast izvan granica Europe. Naše temeljno načelo i ključ našeg uspjeha jest jednostavnost, prema kojoj se ravna naše cjelokupno djelovanje. Kupujemo i prodajemo kako bismo našim kupcima ponudili robu široke potrošnje dobre kakvoće po najpovoljnijim cijenama.

Naš razvoj kroz vrijeme

Prva trgovina

1973. Otvaranje prve trgovine

Lidl & Schwarz KG je osnovan 1930. godine u Neckarsulmu u Njemačkoj kao tvrtka za veleprodaju prehrambenih namirnica. 1973. godine smo otvorili našu prvu maloprodajnu trgovinu u Ludwigshafenu, malom gradu u Njemačkoj. Tadašnji cilj bio je jednak našem cilju i danas: ponuditi kupcima kvalitetne proizvode po povoljnim cijenama.

Lidl trgovina 1988

1980. Ekspanzija u Europi

Krajem 80-ih godina postojalo je već više od 460 trgovina samo na području Zapadne Njemačke. Jedno veliko novo tržište otvara se 1989. godine padom Berlinskog zida te se Lidl počinje širiti i u istočnu Njemačku. Početkom 90-ih godina otvorene su trgovine i izvan Njemačke, prvo u Francuskoj, a zatim u gotovo cijeloj Europi.

2002. Lidl u Hrvatskoj

Počeci Lidla u Hrvatskoj sežu još u 2002. godinu kada su naši prvi zaposlenici krenuli s pripremom tržišta, kupovinom zemljišta i gradnjom naših prvih trgovina.

Filijala i kupci

2006. Otvorenja u Hrvatskoj

U studenom 2006. godine u Hrvatskoj smo otvorili vrata svojih prvih 13 trgovina, koje je opskrbljivao naš logističko distributivni centar u Jastrebarskom.

Poslodavac prvog izbora

2008. Poslodavac prvog izbora

2008. godine prvi smo puta bili dobitnici nagrade "Poslodavac prvog izbora" portala Moj Posao, a od 2015. godine u istom izboru držimo visoko drugo mjesto.

Certifikat poslodavac partner

2011. Prvi certifikat Poslodavac Partner

Certifikat Poslodavac Partner prvi puta smo primili 2011. godine, a danas smo ponosni vlasnik certifikata već devetu godinu za redom. Ovaj nam certifikat, osim potvrde kvalitete naših procesa u upravljanju ljudskim resursima, daje i priznanje za trud i angažman koji se svakodnevno ulaže u njihovo provođenje na svim razinama naše tvrtke.

LDC Perušić

2012. Otvaranje logističkog centra u Perušiću

Do 2011. godine Lidlove trgovine opskrbljivao je logističko-distributivni centar u Jastrebarskom, a zbog velike ekspanzije izgrađen je i drugi centar u Perušiću. Lidlov logistički centar „Perušić“ svečano je otvoren 12. siječnja 2012. godine. Ovim projektom otvoreno je i 150 novih radnih mjesta na području Ličko-senjske županije.

10 godina Više za vas!

2016. 10 godina Lidla u Hrvatskoj

2016. godine proslavili smo 10. rođendan velikim slavljem! Sve naše trgovine na jedan dan su bile zatvorene, a zaposlenici su mogli uživati u bogatom programu pripremljenom u čast našeg rođendana na Jarunu!

Otvaranje 100. trgovine

2021. - 15 godina Lidla u Hrvatskoj

Proslavili smo svoj 15. rođendan, ponosni na svaku od naših 105 trenutno otvorenih trgovina, 2 logistička centra u Jastrebarskom i Perušiću, centralu u Velikoj Gorici, kao i na sve zaposlenike koji svojim radom pridonose našem uspjehu.

Lidl u brojevima

Lidl u brojevima

Saznaj neke zanimljivosti o našem poduzeću u Hrvatskoj i na internacionalnoj razini.

Verkauf-GemueseBrot-Gang-2zu1

3 kontinenta

na kojima poslujemo

32 države

u kojima imamo poslovnice

Prodavač u pregledu zamrznutih artikala

11.550 trgovina

diljem Europe i Amerike

105 trgovina

trenutno otvorenih u Hrvatskoj

Skladišna radnica na viličaru

200 logističkih centara

na internacionalnoj razini

2 logistička centra

u Hrvatskoj

Zaposlenici u druženju u kantini

310.000 zaposlenika

u našem međunarodnom timu

3200 zaposlenika

u Lidlu Hrvatska

Naše vrijednosti

Referent za radnim stolom
Skladišni radnici
Zamjenica voditelja trgovine pregledava proizvode s prodavačem
Senior consultant pred kartom Lidl trgovina
Regionalna voditeljica u kontroli svježine voća

Organiziranost

Imamo jednostavne i jasne procese koji nam omogućuju da obične stvari radimo neuobičajeno dobro.

Sigurnost

Imamo visoke standarde rada i ciljeve, zbog toga smo uspješni. Kroz stabilan rast stvaramo sigurnu budućnost.

Pravednost

Lojalni smo i nemamo predrasuda jedni prema drugima. Naše riječi i dogovori su obvezujući.

Dinamičnost

Radimo strastveno i ambiciozno kako bismo ostvarili kvalitetu i uspjeh. Planiramo fleksibilno i hrabro te brzo implementiramo rješenja.

Učinkovitost

Fokusiramo se na ono što je bitno - na rezultate. Svi radimo zajedno kako bismo rezultate ostvarili direktno.

Naša načela rukovođenja

VODITI KOMUNIKACIJOM

Komunikacija u Lidlu je poput našeg poslovnog modela - jednostavna i direktna. Mi smo iskreni, otvoreno i pravovremeno razgovaramo o konfliktima i rješavamo ih konstruktivno. Naši rukovoditelji pružaju smisao onome što radimo na način da našim zaposlenicima uvijek objašnjavaju međusobne povezanosti i ukazuju na doprinos pojedinca poduzeću.

Komunikacija je naš temelj za uspješno vođenje.

Uključujemo naše zaposlenike u donošenje odluka. Ako to nije moguće, objašnjavamo pozadinu. Osiguravamo da su naši zaposlenici prvi informirani. Vodimo brigu da su im na raspolaganju sve informacije koje su im potrebne. Poštujemo zaposlenike koji imaju hrabrost postavljati pitanja, čak i ako su kritizirajuća. Rado izdvajamo vrijeme za odgovaranje na pitanja.

RAZVIJATI ZAPOSLENIKE

Za Lidl želimo najbolje zaposlenike. To je temelj našeg zajedničkog uspjeha i stavljamo ga iznad svega. Osposobljavamo i unapređujemo naše zaposlenike te dajemo zadatke koji omogućuju njihov rast. Za uzvrat očekujemo angažman u zadacima od svakog pojedinca. Naši rukovoditelji dozvoljavaju da ih se mjeri prema jakim stranama zaposlenika i njihovom razvoju u cijelom poduzeću.

Naše zaposlenike činimo još učinkovitijima i otvaramo im perspektive.

Naši zaposlenici imaju pravo na informacije o svom statusu. Stoga im pravovremeno i s poštovanjem dajemo konstruktivnu povratnu informaciju o njihovom radu. Znamo koliko je za naše zaposlenike važno priznanje. Stvaramo okruženje u kojem se prepoznaju učinak i angažman i koje motivira zaposlenike da za Lidl daju najbolje od sebe. Dobro vođenje pretpostavlja veliku mjeru samorefleksije. Zbog toga redovno zahtijevamo povratnu informaciju kako bismo postali boljima.

OSTATI DINAMIČNI I SNAŽNI

„Ne stojimo na mjestu” – to je motor koji nas pokreće i preispituje postojeće. Tamo gdje su potrebne promjene, aktivno ih stvaramo. Ono što se pokazalo uspješnim, zadržavamo. Naši rukovoditelji svjesno upravljaju tom dinamikom kako bi ona vodila poboljšanjima u poduzeću. Zadatak rukovoditelja je dozvoliti inovacije i ujedno očuvati načela našeg sustava. Osiguravamo da ostanemo učinkoviti na način da vodimo brigu i za uravnotežen odnos između posla i slobodnog vremena.

Tko prestane biti bolji, prestaje biti dobar.

Pridržavamo se definiranih procesa. Samo na taj način možemo u svim zemljama jamčiti isti visoki standard i istovremeno se prilagoditi okolnostima na licu mjesta. To je jedan od najvećih faktora našeg uspjeha. Mi znamo da „jednostavno” ne znači uvijek „lako”. Kao diskontni lanac, dajemo prednost jednostavnim rješenjima pred onim kompleksnim. Naši rukovoditelji vode brigu da tako i ostane. U svemu što radimo, u fokusu je zajednički uspjeh cjelokupnog poduzeća. To postižemo samo kao tim.

STEĆI POVJERENJE I BITI FER

Imamo povjerenje u naše zaposlenike i vjerujemo im da su dorasli predanoj odgovornosti. Čvrsto vjerujemo u to da svaki pojedinac u našem timu daje najbolje od sebe za Lidl. Zalažemo se za kulturu u kojoj zaposlenici imaju hrabrosti ići i novim putevima. Pogreške smatramo prilikom za učenje i rast. Kontrola je za nas podrška, a ne odraz nepovjerenja. Ona doprinosi stabilnosti našeg modela poslovanja i pomaže nam da postajemo boljima.

Mi vjerujemo u svoje zaposlenike.

Mi smo dosljedni i pouzdani. Stojimo iza svojih izjava i obećanja. Dosljedno se pridržavamo postignutih dogovora. Prema svakom se ponašamo s poštovanjem i bez predrasuda, cijenimo osobnost naših zaposlenika i sve njihove sposobnosti. Rukovoditelji paze na to da ne zloupotrebljavaju svoju ulogu i sa zaposlenicima se odnose partnerski.

PREUZETI ODGOVORNOST I BITI UZOR

Svatko od naših rukovoditelja ima obvezu biti poduzetan i unaprjeđivati svoje poslovanje. Zadaci i odgovornost su jasno definirani. Detalji su važni. Rukovoditelji vode postavljajući pitanja i pokazuju zanimanje za posao – prisutni su i imaju značajan utjecaj. Stoga u svemu što čine, nastupaju s dobrim primjerom.

Proaktivnost na licu mjesta.

Za svoje zaposlenike stvaramo slobodni prostor za djelovanje i ujedno definiramo jasne granice za samostalne odluke. Prilikom delegiranja zadataka vodimo se sposobnostima i iskustvom pojedinog zaposlenika. Svjesno postupamo s resursima. Ponosni smo na rezultate naših timova i stavljamo ih u prvi plan.

Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje i partnerstva

Na putu prema sutra

Energetska učinkovitost

U gradnji trgovina posebnu pažnju posvećujemo konceptu niskoenergetske potrošnje i ekološkim standardima. Nastojimo ići u korak s tehničkim inovacijama, osobito u području grijanja, hlađenja i ventilacije. Razvrstavamo otpad i ambalažu te svakodnevno pridonosimo očuvanju okoliša.
Humanitarno djelovanje

10 godina suradnje s Caritasom

Tijekom 10 godina suradnje s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, njihovoj socijalnoj samoposluzi donirali smo proizvoda u vrijednosti 10 milijuna kuna, a povodom obilježavanja 10 godina suradnje donirali smo još 150.000,00 kn.
Podržavamo domaće

Okusi svoj zavičaj

Ovim projektom želimo domaćim proizvođačima voća i povrća omogućiti da svoje proizvode plasiraju na police Lidlovih trgovina te tako potaknuti konkurentnost obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i našim kupcima omogućiti još veći odabir svakodnevno svježeg voća i povrća.
Lidlova igraonica

Kazalište Trešnja i Orašar

U predstavi "Orašar" kazališta Trešnja možete vidjeti drvene igračke iz našeg asortimana, s kojima se djeca i prije same predstave mogu igrati i uživati.
Manje traženja, više paženja

Hrvatska gorska služba spašavanja

Podržavamo naporan i težak fizički rad HGSS-a kroz naše zdrave i svježe namirnice koje im daju snagu u svakodnevnom radu.
Fresh food partner

Suradnja s Hrvatskim rukometnim savezom

Ponosni smo sponzor Hrvatskog rukometnog saveza od 2017. godine te nam je drago što su naši proizvodi vjerni pratitelji hrvatskih rukometaša na njihovim treninzima, utakmicama i putovanjima.

Iskustva naših zaposlenika

Ljudi čine Lidl

Ovdje možeš saznati kako je raditi u Lidlu iz prve ruke!

Pročitaj više

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!