Više za vas!
Pretraga poslova Prijava Bookmark

Matija, zamjenik voditelja trgovine

Zamjenik voditelja trgovine slaže artikle na police
Kako je izgledao tvoj put u Lidlu?

Zaposlen sam prije 4 godine kao prodavač. Prvih pola godine sam proveo na blagajni, a nakon toga sam dobivao sve više zadataka. Kad je došlo vrijeme sezone, odlučio sam otići na ispomoć i tamo sam zapravo pokazao što i koliko mogu. Kad sam se vratio sa sezone, ponudili su mi školovanje za pomoćnika voditelja trgovine, što sam i prihvatio. Zbog toga što nije bilo zamjenika u mojoj trgovini, puno sam pomagao voditeljici te sam se tu ponovno pokazao i ponuđena mi je pozicija zamjenika voditelja, na kojoj sam danas.

Kako to da si se odlučio na sezonski rad?

Regionalni voditelj me pitao želim li ići na sezonu. Vjerojatno je vidio u meni nešto i mislio je da ću se tamo dokazati i dati maksimum od sebe. Meni je sezona promijenila sve – upoznaš tamo nove ljude i stekneš prijatelje za cijeli život.

Koja je razlika rada u sezoni i van sezone?

Velika je razlika. U sezoni nas je u smjeni 7-8, van sezone 2 ili 3. U sezoni je puno dinamičnije i veselije. Više je posla, ali je svima zabavnije, pogotovo nakon posla kad sjednemo zajedno i prepričavamo događaje.

Koje osobine su najpotrebnije za rukovodeću poziciju u Lidlu?

Mislio sam da ću imati problema na ovoj poziciji jer sam mlad, no nije se pokazalo tako. Treba imati prijateljski pristup prema ljudima, ali se u nekim situacijama treba znati i postaviti. Uz korektan, pošten i prijateljski odnos može se sve postići.

Što najviše voliš u svom poslu?

Najviše volim kad se dobro obavi posao. Da sam zadovoljan kad odlazim iz smjene i da znam da smo obavili sve što smo htjeli. Tako je i ostatku tima.

Koji ti je do sad bio najveći izazov u poslu?

Dok sam još bio pomoćnik, voditeljica je morala ići na bolovanje pa sam morao sam preuzeti njene zadatke. Bio mi je to velik izazov i dosta sam se tu izgradio. No, imao sam i podršku kolega, bez toga ne bih nikako uspio.

Kako vidiš svoju budućnost u Lidlu?

Pa, kroz 3-4 godine se vidim kao voditelj trgovine. Imam ambicije napredovati do kud budem mogao. Uvijek se može više, bitna je nadogradnja samog sebe.

Opiši Lidl u 3 riječi.

Dinamično. Zanimljivo. Naporno :)

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!