Više za vas!
Pretraga poslova Prijava Bookmark

Martina, ljudski resursi

Referentica u odjelu ljudskih resursa
Kako je izgledao tvoj put u Lidlu?

U Lidlu sam počela raditi kao student u skladištu na prvoj godini fakulteta 2015. godine. Radila sam u odjelu Ulaza robe na lijepljenju deklaracija. Dvije godine sam radila u skladištu te mi se na trećoj godini fakulteta pružila prilika za radom u administrativnom dijelu, tj. u ljudskim resursima podružnice gdje sam sudjelovala u administrativnim poslovima selekcije i pozivanju kandidata na razgovor. Od sredine siječnja do kraja rujna 2017. sam radila kao student te sam s početkom listopada dobila ugovor na određeno u istom odjelu. Nakon odrađenih godinu dana dobila sam produženje ugovora na neodređeni period.

Zbog čega si odabrala baš Lidl kao prvog poslodavca?

Prilikom traženja studentskog posla dobila sam puno pozitivnih komentara od kolega koji su se prije mene zaposlili u Lidlu. Nudili su se dobri uvjeti rada, ugodna radna atmosfera, super tim i nadređeni s kojima smo mogli dogovoriti i prilagoditi smjene prema studentskim obvezama. Lidl je općenito dosta hvaljen i ozbiljan poslodavac te je i to bio jedan od razloga prijave.

Kako je izgledalo tvoje uvodno školovanje?

Kroz uvodno školovanje upoznala sam poslove ostalih odjela jer je obuhvaćalo posjetu trgovini, centrali, odjelima u skladištu te rad sa povjerenikom za zaposlenike i voditeljem školovanja. Školovanje je bilo jako korisno budući da do tada nisam imala priliku vidjeti način rada u trgovini i ostalim odjelima pa sam time dobila bolju sliku procesa ostalih odjela s kojima surađujemo.

Što najviše voliš u svom poslu?

U svom poslu najviše volim to što je raznovrstan i dinamičan. Posao obuhvaća  terenski i uredski dio i to ga čini jako zanimljivim i nesvakidašnjim. Svaki segment posla je zanimljiv na svoj način, ali ono što bi mogla istaknuti kao najdraže su razgovori za posao koje obavljamo za sezonske zaposlenike.

Što ti je do sad bio najveći izazov u poslu?

Svakim danom se sretnemo s nekim novim izazovom i dosta je teško izdvojiti konkretan primjer. Budući da moje kolegice koje su u odjelu duže od mene neće biti prisutne u sljedećoj sezoni zbog porodiljnog dopusta, mislim da će mi taj dio biti najizazovniji do sada.

Kako bi opisala svoj tim?

Mogu reći da smo dosta složan i uhodan tim, lako se dogovorimo oko raspodjele zadataka i pomažemo si u svim segmentima posla. Jako su dobri međuljudski odnosi, ugodna radna atmosfera i nema napetosti kao u mnogim drugim tvrtkama.

Kako vidiš svoju budućnost u Lidlu?

Svakako se vidim u ovakvom radnom okruženju i dalje. O napretku ili promjeni pozicije nisam još razmišljala iako bi svakako svatko od nas volio napredovati jednog dana u svojoj karijeri. Nadam se da ću svojim radom i trudom dostići svoj cilj i napredovati na neki način.

Opiši Lidl u 3 riječi.

Dinamičan, osebujan, zanimljiv!

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!