Više za vas!
Pretraga poslova Prijava Bookmark

Mario, prodavač

Prodavač na blagajni

Svoju karijeru u Lidlu sam počeo prije 4 godine na posve drugom kraju Hrvatske, u Malom Lošinju. Nova sredina, novi grad, novi ljudi, nova klima, novo sve. Posve nepoznato, otišao sam "u ništa". A kad ondje, dočekala me nova obitelj. Tolika povezanost, odanost, povjerenje, pozitivna klima i iskustvo, održalo me i dan danas zaposlenikom naše tvrtke. Ljudi koje upoznajem tijekom školovanja i obuka, rada na sezoni i u matičnoj trgovini, ostaju kao vječiti pozitivni trag u mom životu! To je nešto što za mene ima neprocjenjivu vrijednost i rijetko koji poslodavac to može dati.

Budući da si iz Slavonije, što te privuklo za prijavu na naš natječaj za Prodavača u Malom Lošinju?

Bio sam zainteresiran za rad u Lidlu, a u to vrijeme bio je otvoren jedino natječaj za Mali Lošinj. Mislio sam si: „Ako ne probam, žalit ću cijeli život.“ Prijavio sam se i dobio posao i shvatio sam to kao novo iskustvo koje moram probati. 3 godine sam radio u Malom Lošinju, nakon čega sam dobio premještaj u Zagreb te sam od tada ovdje.

Kako izgleda prosječan dan u sezoni?

Sezona je jako intenzivna, dinamična, pomalo stresna, ali i jako ugodna. Osobno se najbolje osjećam kad je dinamično i malo napeto te uživam u svakoj novoj sezoni. Ove godine, iako sam u Zagrebu, imao sam priliku ići na ispomoć na sezonu i to mi je super. Malo je mjesto i tamo već poznajem sve – i kupce i radnike, što mi je posebno drago.

Što najviše voliš u svom poslu?

Volim to što imam puno različitih mogućnosti, kao npr. ova mogućnost da ispričam nešto o svom iskustvu. Osim toga, imamo i različita interna događanja. Na primjer, prošle godine smo imali nagradni natječaj za dobivanje karata za rukometnu utakmicu europskog prvenstva. Bilo mi je super što smo i kolega i ja dobili ulaznice i zajedno išli na tekmu Hrvatska – Norveška. Dodao bih i mogućnosti za otići na sezonu i pomoći kolegama, ne nudi svatko mogućnost da se može na nekoliko mjeseci otići na more te uživati i raditi istovremeno.

Je li Lidl ispunio tvoja očekivanja?

Je, i nadmašio ih je. Kao radnik sam jako napredovao, ovdje se stvarno prepoznaju mogućnosti zaposlenika za napredak. U međuvremenu sam prošao i školu za trening te sad imam priliku biti trener novim zaposlenicima kad se uhodavaju u posao.

Bi li preporučio Lidl kao poslodavca?

Apsolutno. Dobra su primanja, ali tu je i organiziranost poduzeća, poštovanje radnika, mogućnost putovanja i rada u drugim gradovima ako za to postoji želja – meni je Lidl u potpunosti opravdao moju odluku.

Kako bi opisao Lidl u 3 riječi?

Ljubaznost, organiziranost, kvaliteta.

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!