Više za vas!
Pretraga poslova Prijava Bookmark

Marija, recepcija

Razgovor kod aparata za kavu
Koji su tvoji zadaci i kako ti izgleda prosječan dan?

Moj radni dan je poprilično dinamičan. Radim na recepciji i zadužena sam za prijem stranaka koji imaju unaprijed planirane sastanke, surađujem s kolegama kod priprema dvorana za sastanke, konferencije, edukacije i slična događanja, vodim brigu o njihovoj urednosti i opremljenosti, zaprimam ulaznu poštu i pakete, radim administraciju i vodim brigu o dostupnosti potrepština za Upravnu zgradu.

Što si znala o Lidlu prije nego si se odlučila prijaviti na naš natječaj? Zbog čega si se odlučila prijaviti?

Znala sam samo da je Lidl jako željeni poslodavac, da bi svi htjeli tamo raditi jer pruža brojne benefite i iznadprosječna primanja, ali isto tako sam čula da trebaš znati njemački jezik i to jako dobro. Kad je izašao oglas za moje radno mjesto gdje znanje njemačkog nije bio uvjet, a budući da sam od prije imala poprilično radno iskustvo na recepciji, odmah sam se prijavila jer sam znala da ću ispuniti sve uvjete koji se traže za tu poziciju. I evo me danas tu :-) 

Je li Lidl ispunio tvoja očekivanja?

Recimo da ja i nisam imala očekivanja od Lidla koliko sam željela radom potvrditi Lidlu da su dobro odlučili kad su mene odabrali za ovu poziciju. Sad kad sam u tome uspjela, zadatak mi je tako nastaviti raditi i dalje, a što se tiče očekivanih uvjeta na radnom mjestu i okruženja u kojem radim – više sam nego zadovoljna.

Kako je izgledao tvoj selekcijski postupak?

Moj selekcijski postupak bio je jako brz. Prošla sam online testiranje, a onda je uslijedio prvi te drugi i finalni razgovor, sve u periodu od 24 sata. Na razgovoru sam dobila priliku da predstavim sebe, ali i da upoznam osobe koji će biti moji budući nadređeni. Atmosfera je bila jako opuštena, već na prvom razgovoru sam stekla dojam da su zadovoljni onim što su čuli i vidjeli, a poziv nekoliko sati nakon toga da dođem na drugi razgovor bio je potvrda tome. Drugi razgovor je bio još lakši. Postavljali su hrpu pitanja, ali to mi je uvijek drago jer to samo znači da žele znati što više o onome kome će dati povjerenje da ga uključe u svoj tim i tko će na kraju krajeva imati priliku uživati sve benefite.

Koji događaj posebno pamtiš?

Posebno pamtim kad sam noć prije prvog razgovora dobila temperaturu, zvala odjel zapošljavanja i tražila mogu li dobiti drugi termin. Nisu me zvali ni taj dan, ni idući, nego nakon tri dana, kad sam već mislila kako drugu priliku u Lidlu ne možeš dobiti tako lako :-)

Što najviše voliš kod Lidla?

Volim što radim u okruženju zadovoljnih kolega i naš timski duh. To se osjeti u svakom susretu i kod svake suradnje. Meni osobno to puno znači jer da moji kolege nisu takvi, ni ja ne bih mogla raditi tako kako radim.

Koje benefite Lidl kao poslodavac nudi?

Iznadprosječna primanja, dodatke na plaću kroz godinu, sigurnost radnog mjesta, fleksibilno radno vrijeme, razne edukacije, školovanja, mogućnost napredovanja, kao i angažman u brojnim aktivnostima.

Što bi poručila nekome tko razmišlja o prijavi za Lidl?

Da ne razmišlja previše o tome hoće uspjeti proći selekciju ili ne. Lidl treba i traži dobro raspoložene, motivirane, proaktivne i angažirane osobe. Ako si uvjeren da imaš znanje i možeš dati ono što se od tebe očekuje, ne oklijevaj nego se prijavi.

Opiši Lidl u 3 riječi.

Moćan, dinamičan, pouzdan.

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!