Više za vas!
Pretraga poslova Prijava Bookmark

Marija, pomoćnica voditelja trgovine

Prodavačica slaže robu u rashladnu vitrinu
Što si znala o Lidlu prije nego si zaposlena ovdje?

Znala sam samo da volim ići kupovati u Lidl i da svi imaju dobre plaće :) Kolegice koje rade ovdje su mi rekle kakvi su uvjeti, a budući da sam prije radila 6 dana u tjednu puno radno vrijeme za manju plaću, odlučila sam se prijaviti. Prijavila sam se na natječaj za prodavačicu i prvi puta nisam prošla selekciju. Nakon 6 mjeseci je ponovno bio otvoren natječaj i tad sam dobila posao. Kad sam prvi puta bila na selekciji rekli su mi „Više sreće drugi put“ pa sam ja došla drugi put i tad je prošlo. Radila sam pola godina kao prodavačica na nepuno radno vrijeme, nakon čega su mi odmah ponudili školovanje za pomoćnicu voditelja trgovine. Sad, nakon godinu i pol vidim da je netko drugi jako vjerovao u mene. Tu sam, radim i mislim da je moj primjer dobar primjer kako rad i trud donose rezultate.

Koji su zadaci pomoćnika voditelja trgovine u Lidlu?

Velika je razlika od pozicije prodavača. Pomoćnici voditelja mogu samostalno voditi smjene i raditi narudžbe kad nema drugog rukovodećeg kadra. Dodjeljujemo zadatke i radimo sve ono što se u trgovini i ne vidi – otpise proizvoda, praćenje treba li novih proizvoda u pekari, nedostaje li što od artikala u asortimanu, usmjeravamo radnike ako je potrebno nešto napraviti i brinemo o urednosti kompletne trgovine.

Što najviše voliš u svom poslu?

Najviše volim svoju ekipu u Vinkovcima. Oni su me gurali i kad nisam sama vjerovala da mogu napredovati. U timu djeluje velika ljudskost i kolegijalnost, meni je sam kolektiv broj 1 u Lidlu.

Što ti je do sad bio najveći izazov?

To što su me odmah nakon završetka probnog rada pitali želim li se školovati za višu poziciju. No, uz standardni svakodnevni rad, moj interes i stalno ispitivanje o radu, uspjela sam i to svladati. I stariji kolege su mi pomagali, bez obzira na svoj položaj i radni status, što mi stvarno puno znači.

Kako bi opisala svoj tim?

Sve se može dogovoriti i radi se po dogovoru. Uvijek je smijeh u trgovini, na taj način uvijek puno lakše odradimo svoje zadatke. Svi u trgovini radimo svoj posao sa smješkom i s ljubavlju.

Bi li preporučila Lidl kao poslodavca?

Bih, ali ako je osoba spremna raditi. Za osobu za koju znam da je vrijedna, rado ću je preporučiti. Lidl nije za svakoga, a najbolje se mogu uklopiti osobe koje su marljive, pune života i aktivne, budući da se aktivno volimo družiti i izvan posla.

Opiši Lidl u 3 riječi.

Briga o radnicima.

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!