Više za vas!
Pretraga poslova Prijava Bookmark

Jakov, gradnja

Senior consultant u odjelu gradnje
Što obuhvaćaju tvoji radni zadaci?

Budući da radim u centralnom odjelu gradnje, vodim sve faze projekata novogradnji/rekonstrukcija centralnih skladišta i (po potrebi) trgovina, izrađujem i ažuriram tehničke opise za izgradnju, kao i relevantne smjernice i upute, pripremam i provodim natječaje i pregovaranja te izrađujem okvirne ugovore s kondicioniranim izvođačima i/ili dobavljačima. Osim toga, stručna sam podrška i kontrola pojedinim građevinskim projektima podružnica te kontroliram troškove gradnje, kao i kvalitetu radova i ugrađene opreme.

Koliko je raznolik tvoj posao?

Posao mi je jako raznolik, što smatram jednom od glavnih prednosti svog radnog mjesta. Upravo zbog raznolikosti zaduženja, ispravno planiranje se pokazalo kao ključ uspješnog obavljanja zadaća. Prosječan radni dan svodi se na upravljanje aktivnostima projekata i dnevnih aktivnosti, uz intenzivnu komunikaciju s kolegama i vanjskim suradnicima. Radno mjesto uz uredski dio uključuje i terenski rad, čija količina ovisi o projektima na kojima sam angažiran. Moja pozicija i dalje uključuje dovoljnu dozu slobode u odlučivanju, što potiče kreativnost i stvara zadovoljstvo u svakodnevnom radu.

Kako si čuo za Lidl i naš odjel gradnje?

Za Lidlov odjel gradnje znam još od studentskih dana, kad su kolege s fakulteta honorarno radili upravo u odjelu gradnje kao ispomoć voditeljima projekata. Kako me kasnije kroz posao sve više interesiralo vođenje projekata za velikog investitora, Lidl se isticao kao jedna od najboljih opcija. Natječaje za ovo radno mjesto u Lidlu sam pratio neko vrijeme sve dok se nije poklopilo više faktora, nakon čega sam se prijavio i dobio posao.

Po čemu je Lidl drugačiji od drugih poduzeća?

Mene je Lidl prije svega privukao zbog toga što se radi o uređenom sustavu, na što sam navikao i iz prethodne tvrtke. Ono po čemu se Lidl razlikuje od ostalih je dinamičnost i neprestana mogućnost za učenjem novih stvari. Jako se cijeni motiviranost koja se vidi kroz rad, kad se pokušava napraviti korak više u svakoj novoj prilici.

Koji je najbolji dio tvog posla?

Vodeći različite projekte (bilo operativne ili strateške) u Lidlu, kojem osnovna djelatnost nije građevina, susrećem se s velikim brojem kolega i vanjskih suradnika iz svih mogućih struka. Upravo to mi omogućuje stjecanja šire slike koja je potrebna da bih uspješno obavljao svoja zaduženja. Svakako mogu reći da, od kad sam u Lidlu, proširio mi se pogled na zanimanje jer kvalitetan voditelj projekata u građevini danas ne isporučuje samo građevinski proizvod već je odgovoran za cjelinu koja se sastoji iz znatno više segmenata od same građevine.

Koja osobina je najviše potrebna za uspjeh na tvojoj poziciji?

Nužno je biti sistematičan i organiziran. Razmišljanje unaprijed i pravovremeno planiranje sljedećih koraka omogućuje lakše savladavanje izazova koji dolaze. Osobine koje bih također istaknuo kao potrebne za uspjeh na poziciji voditelja projekta su i savjesnost i odgovornost za svoj rad.

Što bi druge zainteresiralo za tvoj posao?

Zapravo sve gore navedeno, ali ako nešto treba istaknuti, onda je to prilika da se bude dio sustava koji kroz svoju djelatnost ima drugačiji pogled na građevinu, prilika da se bavi velikim brojem različitih projekata (i operativnih i strateških) te velika mogućnost učenja novih stvari i sposobnosti.

Opiši Lidl u tri riječi.

Dinamičan, edukativan i motivirajuć.

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!