Više za vas!
Pretraga poslova Prijava Bookmark

Ivan, upravljanje robom

Voditelj odjela akcijskog poslovanja
Čime se bavi upravljanje robom?

Prvenstveno se bavimo planiranjem akcija prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Planiramo sve akcije za tematske tjedne minimalno godinu dana unaprijed, dok ostale akcijske artikle (nacionalni dobavljači) planiramo 11 tjedana unaprijed. Sve to iz razloga da se dobavljači mogu organizirati oko proizvodnje količina te transporta. Isto tako, sve artikle i pratimo u samom akcijskom tjednu, kako bi osigurali da nemamo nedostajućih artikala u trgovinama, ali i kako bi produžili akciju ukoliko je potrebno.

Koliko je raznolik tvoj posao?

Posao je uvelike raznolik svaki dan. Osim što odrađujemo dnevne zadatke, bavimo se i rješavanjem problema oko transporta robe, kašnjenja ili preplaniravanja akcija zbog nemogućnosti isporuke od strane dobavljača.

Što si znao o Lidlu prije nego si zaposlen ovdje?

S obzirom da sam u Lidl došao odmah na početku njegova razvoja, nisam baš imao informacija od poznanika iz Hrvatske. Znao sam da je velika internacionalna firma koja posluje u više zemalja u Europi i namjerava se širiti u Hrvatskoj.

Kako se Lidl promijenio u zadnjih 12 godina koliko si ovdje?

Lidl se uvelike promijenio kroz zadnjih 12 godina. Kao firma, na tržištu, razvili smo se u jednog ozbiljnog igrača, velikog konkurenta. Firmu koja postavlja ljestvicu vrlo visoko, i veoma nas je teško pratiti na tržištu s obzirom da stalno izlazimo s novim kampanjama, oglasima i novitetima u pogledu svega (novi proizvodi, novi tematski tjedni...). Ukoliko gledam firmu kao poslodavca isto smo se uvelike promijenili, počevši od kliznog radnog vremena, raznih benefita (službeni mobitel, iPad), obiteljskih dana, teambuildinga, porasta plaće, komunikacije na ti, casual stila odijevanja i opuštenije atmosfere na poslu.

Koji je najbolji dio tvog posla?

Najbolji dio mog posla je kad zajedno sa svojim timom ostvarim željeni rezultat i to je ono što nam daje vjetar u leđa i tjera nas da budemo još bolji i bolji.

Kako postižeš ravnotežu privatnog i poslovnog života?

Trenutno sam u situaciji gdje sam odvojen od obitelji jer su moji u Splitu. No bez obzira na to, nekako uz fleksibilno radno vrijeme uspijevam ponedjeljkom doći na posao malo kasnije te isto tako, petkom otići ranije. Što mi je najbitnije, uspijevam kvalitetno provesti vikend sa svojom obitelji i totalno sam van posla petkom kad izađem iz zgrade jer mi moje trenutno radno mjesto to omogućuje. Zapravo, možda jednom godišnje imam situaciju da nešto preko vikenda imam za odraditi.

Što bi savjetovao nekome tko razmišlja o prijavi na naše natječaje?

Svakako bih uz sve prethodno nabrojano preporučio Lidl kao poslodavca. Smatram da smo tvrtka u kojoj svaka osoba može pronaći posao koji voli, dinamičan, raznolik, dobro plaćen, siguran, sa puno mogućnosti napredovanja kako vertikalnih tako i horizontalnih, i uz sve to ako ne u Hrvatskoj, onda u nekoj drugoj Lidl zemlji.

Koji događaj posebno pamtiš?

Mnogo je lijepih događaja koje ću uvijek pamtiti, ali od svih bi ipak nekako izdvojio sami početak, kada smo se svi skupa, na svim razinama i odjelima borili da napravimo dobre rezultate, te da postanemo ovo što danas i jesmo u Hrvatskoj.

Koji su najbolji benefiti koje Lidl kao poslodavac nudi?

Klizno radno vrijeme, razni doprinosi (božićnica, uskrsnica, pokloni za djecu...), mogućnost promjena (odjela, mjesta rada, zemalja...), službeni automobil, mobitel, odlična primanja...

Opiši Lidl u 3 riječi.

Dinamičan, raznolik, strukturiran.

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!