Više za vas!
Pretraga poslova Prijava Bookmark

Dario, prodavač

Prodavač slaže robu u rashladnu vitrinu
Koji su radni zadaci prodavača u Lidlu?

Radni zadaci su ponešto različiti za jutarnju i popodnevnu smjenu. U početku sam u prvoj smjeni radio većinom u pekari, na jednostavnijim poslovima, no kasnije sam preuzeo i druge poslove. Uvijek ujutro izvučemo robu iz skladišta, slažemo voće i ostale artikle po policama, a nakon što se otvori trgovina na red dolaze otpisi, rad na blagajni i ponovno po potrebi slaganje robe.

Je li Lidl ispunio tvoja očekivanja?

Prije Lidla sam radio kao komercijalist u prodaji i plasmanu proizvoda na tržište, no uvijek me više privlačio rad u trgovini od rada u kancelariji. Puno više volim biti u direktnom kontaktu s kupcima i zato sam se i prijavio na natječaj. Moja očekivanja su se i ispunila, po meni je Lidl po svemu najbolji poslodavac. Dobri su radni uvjeti, organizirano je i sve se može jednostavnije i brže odraditi. Meni ta dinamika posebno odgovara.

Koji događaj posebno pamtiš?

Pa recimo, bio sam iznenađen kad sam tražio 4 tjedna godišnjeg u komadu kako bih mogao privatno putovati i bez problema sam se mogao sve dogovoriti. Kad god je potrebno, izlazi nam se u susret što se tiče slobodnih dana, smjena ili godišnjeg odmora. Oko svega se možemo dogovoriti, bitno je samo na vrijeme obavijestiti svoje nadređene. Zapravo mi je sve ugodno, nisam imao nijednu lošu ili negativnu situaciju.

Što ljude najviše iznenađuje kad im pričaš o svom poslu?

Čudno im je to što radimo na sate i što se svi sati računaju. Ako se recimo jedan dan odradi više, moguće je drugi dan odraditi manje ili dobiti slobodno i slično. Ja sam sad par dana radio po 2 sata zbog toga. Meni takav način rada odgovara.

Što najviše voliš kod Lidla kao poslodavca?

Volim svoj posao zato što je sve odlično organizirano. Kupci vole i cijene Lidl kao svoju trgovinu i rado se ponovno vraćaju kod nas, u što se svakodnevno uvjeravamo. Također, i zbog drugih prednosti kao što su nagrade, božićnice, uredno radno vrijeme gdje je svaka minuta rada plaćena, plaćeni sistematski pregledi, motiviranje djelatnika na učenje i daljnji razvoj te vrlo dobro radno okruženje.

Opiši Lidl u 3 riječi.

Korektan. Zanimljiv. Poticajan.

 

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!