Više za vas!
Pretraga poslova Prijava
Bookmark

Otvoreni natječaji u Hrvatskoj

Lidl kao internacionalna tvrtka poštuje raznolikost kultura, a naše vrijednosti su učinkovitost, dinamičnost i pravednost. Upravo zbog toga nalazimo se na vrhu ljestvice poželjnih poslodavaca te smo dobitnik certifikata Poslodavac Partner. Postani i ti dio našeg uspješnog tima!

OTVORENI NATJEČAJI
Voditelj školovanja

Marko, voditelj školovanja

Kako je izgledao tvoj put u Lidlu od kad si zaposlen do danas?

Moj put u Lidu je započeo 2015. Zaposlio sam se kao trainee u razvoju kadrova. U podružnici Perušić sam prošao školovanje, nakon čega sam došao u odjel razvoja kadrova u centrali u Velikoj Gorici. U odjelu razvoja kadrova sam bio pola godine, a nakon toga sam preuzeo svoju sadašnju poziciju voditelja školovanja u podružnici Jastrebarsko.

Zbog čega si se odlučio prijaviti na naš natječaj za posao?

Odlučio sam se prijaviti na natječaj jer sam znao da je Lidl tvrtka koja nudi odlične uvjete svojim zaposlenicima, ima  certifikat poslodavac partner, puno ulaže u razvoj zaposlenika. Osim toga, htio sam iskustvo rada u međunarodnoj kompaniji.

Kako izgleda tvoj prosječni dan?

Najopćenitije govoreći, odgovoran sam za izgradnju i osiguranje strukture školovanja i usavršavanja u podružnici. Tu je i odgovornost za ciljani daljnji razvoj svih zaposlenika kroz podršku rukovoditeljima u optimalnom iskorištavanju potencijala zaposlenika, educiranje zaposlenika i sudjelovanje u selekcijama. Moja svakodnevica je kombinacija ureda i terena. Kad sam u uredu to je pregledavanje mailova, izrada izvještaja i papirologije za prethodni tjedan ili planiranje i priprema papirologije, obilazaka, ispitivanja ili Assessment centara za idući. Povremeno tu bude i pokoji sastanak. Kada sam na terenu to je obilazak trgovine sa zaposlenicima, razgovor o njihovom školovanju, provjera napretka školovanja i aktualnosti dostupnih materijala, a ponekad i ispitivanje znanja. Ovisno o danu, poziciji za koju se osoba školuje i udaljenosti samih trgovina, obiđem između 5 i 10 trgovina.

Kako se promijenio proces uvodnog školovanja unazad 4 godine koliko si ovdje?

Proces uvodnog školovanja se u svojoj suštini nije puno promijenio, i dalje svi novi zaposlenici imaju trenera i mentora, strukturirani plan školovanja, pozdrav prvog radnog dana, planiraju im se termini za školovanje... Međutim, promijenili su se materijali i način na koji se novi zaposlenici školuju. Napravili smo veliki iskorak prelaskom sa papirnatih materijala na digitalne, uveden je informatički sustav za školovanje, što je uvelike olakšalo posao trenerima u trgovinama te se osiguralo da svi novi zaposlenici dobiju iste informacije.

Koji je najbolji dio tvog posla?

Najbolji dio mog posla na koji sam i najponosniji je kada mi zaposlenici kažu kako im je edukacija na kojoj su sudjelovali bila korisna i kako im naučeno olakšava svakodnevni rad s ljudima.

Što najviše iznenađuje druge kad im pričaš o svom poslu?

Drugi smatraju moj posao jako zanimljivim i dinamičnim jer uključuje uredski posao, obilaske trgovine, održavanje edukacija, selekcije, sudjelovanje na eventima vezanima uz teme HR-a. Nekada i sve navedeno u jednom tjednu.

Koji su najbolji benefiti koje Lidl kao poslodavac nudi?

Mogućnost stalnog razvoja i usavršavanja, poticajna okolina i izvrsne kolege. Materijalnih benefita također ima puno, sistematski pregledi, božičnice, uskrsnice, mobitel, laptop, iPad, automobil na korištenje 24h.

Što bi poručio nekome tko razmišlja o prijavi na naše natječaje?

Poručio bih im da nemaju što razmišljati, s Lidlom sigurno neće pogriješiti. Trebaju samo dobro pročitati naše oglase i sami odlučiti jesu li radni zadaci i naši uvjeti nešto što im odgovara.

Opiši Lidl u 3 riječi.

Struktura, učinkovitost, dinamičnost.

Još uvijek tražiš posao baš po svojoj mjeri?

Prodaja, skladište, upravljanje nekretninama, IT - kod nas možeš raditi na raznim područjima.

Pronađi nešto za sebe!
Trgovina police