Odaberi Lidl

Vrste testiranja

Za mnoge pozicije postoji testiranje, što često zvuči zastrašujuće. Ali ova testiranja to zaista nisu.

Možete očekivati nekoliko vrsta:

a)    Psihologijska testiranja: ovim testovima procjenjuju se Vaše sposobnosti i osobnost. Slični su testovima kojima ste pristupili npr. pri pregledu za vozački ispit. Ako želite, možete na Internetu potražiti primjere slične takvim testovima, ali nemojte očekivati da ćete naići na zadatke koji se zaista koriste. Za ovakva se testiranja ne trebate posebno pripremati, za njih je jedino važno da odgovarate iskreno i smireno. Ako pokušate „pogoditi“ koji su poželjni odgovori, to će često biti vidljivo psihologu koji ispravlja test. Osim toga, možda poslodavac traži baš osobu kao što ste Vi – nemojte si sami oduzeti šansu.

b)    Stručni testovi: moguće je da ćete pristupiti testovima stručnog znanja koje je važno za radno mjesto za koje ste se prijavili. Ponovite gradivo iz školovanja koje se odnosi na to područje ili se pokušajte dodatno educirati čitajući o tome području.

c)    Testiranje vještina: to mogu biti na primjer testovi poznavanja stranih jezika ili nekih računalnih programa. Ako je u oglasu bilo navedeno da se traži poznavanje određenih programa ili jezika, vrlo je moguće da će te vještine poslodavac i testirati. Čak i ako dobro baratate jezikom ili svakodnevno radite u nekom programu, odvojite malo vremena i ponovite ono što ste možda zaboravili.

>>Povratak na preglednik